Vi anvender cookies for at give dig som kunde den bedst mulige oplevelse af vores tjenester. Når du fortsætter, accepterer du brugen af cookies.

Book din rejse til Athen

Søg rejse her

Restauranter i Athen

Athen

I Grækenland smager maden nok mere af Middelhavet end noget andet sted. Det græske køkken byder på en smagsoplevelse, der er noget langt ud over det sædvanlige. Her fås de cremede tzatziki, de klassiske småretter mezes, gyros og den altid lækre græske salat.  

Orizondes Lykavitou. Denne vidunderlige restaurant ligger på toppen af Lycabettus, Athens højeste punkt. Her serveres der à la carte og dyre trerettersmenuer. Dette er Athens allersmukkeste udsigt, hvor man på en klar dag kan se nåde Akropolis, Pireus og havet. Der serveres traditionelle græske retter med moderne middelhavsinspiration og sågar nogle japanske retter.  Det er dyrt at spise her, men beliggenheden og udsigten gør, at besøget er pengene værd. Bestil bord i forvejen i sommerhalvåret.

Taverna Platanos, Diogenous 4, i Plaka området. Inde i huset føles det, som om man bevæger sig mindst 30 år tilbage i tiden. Serveringen udenfor er overdækket med espalierer med slyngplanter, betjeningen er hurtig, og maden er rigtig god, om end traditionel.  Vil du genopleve følelsen fra det græske øhav og spise på en traditionel taverne, så skal du tage hertil. 

Brachera, Platia Avyssinias 3. Midt i Monastirakis loppemarked, bag ved brugte møbler, ligger denne lille moderne restaurant med retter, der er kreative og opfindsomme. Menuen kan kaldes italiensk-græsk eller måske middelhavsinspireret. Et godt valg, hvis du har lyst til traditionel græsk mad.

Spiros Bairaktaris, Platia Monastiraki 2, i Monastiraki. Gammel atheniensisk indretning med sort-hvide fotografier på væggene. Her mødes athenienserne og turisterne. Hektisk og særdeles livlig atmosfære. Retter med gyros og pitabrød. Live musik om aftenen.

Athinaikon, Themistokleous 2. Tæt på Omonia ligger dette gammeldags skønne sted til dem, der gerne vil smage mezes, de traditionelle græske småretter. Menuen med småretter fylder 4 sider. Et gammeldags og ordentligt sted. Restauranten er fra 1932.

Kort over Athen

Header
Subject
Body
Footer