Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Bedste blog om at bo og leve i udlandet

Hvert år beslutter mange danskere sig for at "opsige" livet i Danmark og flytte til udlandet. Alle kan fortælle om nye oplevelser og indtryk. Hvem synes du, er bedst til at fortælle om hverdagen i et andet land? Måske har du en ven eller bekendt, der blogger, eller måske din egen blog? 


 


Bedste blog om at bo og leve i udlandet

Kristine Juel krog Thomsen – Mit brasilianske eventyr


Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret til bedste blog om at leve og bo i udlandet?

Jeg er rigtig rigtig stolt over, at jeg overhovedet blev nomineret i første omgang og tilmed fik så mange stemmer! Jeg har altid være vild med at skrive, men aldrig rigtig gjort mere ud af det, end blot at nyde skolearbejde. Det vil være en stor ære for mig, hvis min blog bliver valgt som den bedste, og dermed også en bekræftelse i, at folk finder både mit eventyr og min måde at fortælle det på interessant. Det har også være min måde at sørge for ikke at skære nogle ud af mit liv, da de ved at læse bloggen har muligheden for at følge min udvikling og måske også føler, at de stadig kender mig. Derfor er distancen til Danmark mindre gennem min blog, og jeg bliver altid glad, hvis folk gider at bruge tid på at høre om mit liv helt herovre. Så helt klart et kæmpe klap på skuldrene for mig og en bekræftelse i, at jeg kan formå at holde læsererne interesserede.

Hvordan begyndte du at blogge, og hvad fik dig til lige at blogge om at leve og bo i udlandet?

Den største grund til, at jeg begyndte at blogge, var jo selvfølgelig, at jeg rejste afsted til Brasilien som udvekslingsstudent i august 2013. Jeg har nu været afsted i over et halv år, og jeg elsker at fortælle og videregive mine både vilde og mere almindelige oplevelser og tanker. Egentlig startede jeg bloggen, da jeg på den måde ville slippe for at skrive hjem til min familie og venner hele tiden, da jeg helt sikkert ville ende ud i en masse copy/paste. Jeg besluttede derfor at samle det hele, så alle kunne følge med et sted, og ingen ville føle sig snydt. Så begyndte jeg rent faktisk at nyde det, og det er en god måde for mig at samle mine tanker på. Nu fungerer bloggen mest som min egen meget ærlige dagbog, så jeg altid vil have muligheden for at kunne se tilbage på alt, hvad jeg oplevede og tænkte i situationerne. Derfor opdatere jeg også ugentligt, for at sørge for, at jeg ikke misser noget og selvfølgelig også for at vedligeholde mit danske.

Hvad driver dig i din skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om at bo og leve i udlandet?

Det der driver mig i min skrivning er alle mine forskruede tanker. Jeg lever i et land, hvor sprogets er ny for mig, og jeg vidste intet, da jeg ankom. Jeg har lært meget og taler næsten flydende, men det er en kæmpe befrielse for mig at kunne udtrykke mine holdninger og tanker på mit eget sprog. Derfor er bloggen også meget frit skrevet og indeholder ikke så mange konkrete steder, tidspunkter og beskæftigelse, men meget hvad der falder mig ind i det øjeblik, hvor jeg tænker tilbage på den foregående uge. Min blog er lidt skrevet som et essay, og jeg nyder mest at skrive, hvor jeg ikke behøver at sætte tingene i en bestemt orden eller form. Derfor er bloggen også meget ærlig, og jeg lægger ofte ikke fingre imellem, selvom jeg selvfølgelig så vidt muligt vil undgå at støde nogen. Det er super fedt at blogge om mit liv i Brasilien, da der er så meget at fortælle, fordi landet er så anderledes end, hvad jeg er vant til. Det bedste er helt sikkert måden, det giver mig afløb fra både frustration, undren og glædesudbrud. Min blog kan håndtere alle mine følelser og vise mig dem sort på hvidt.

Har du nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en blog om hvordan det er at leve og bo i udlandet?

Mine råd er, at du først og fremmest skal forme din blog, som du ønsker den. Hvis din blog er ment som din måde at holde styr på de mange nye indtryk, skal du sørge for at være ærlig og skrive, hvad der falder dig ind. Hvis det mere er ment som en fortælling og måden, du videregiver dine oplevelser til omverden på, kan du nemmere lægge følelserne lidt væk og skrive mere objektivt om, hvad du rent faktisk går og foretager dig. Find din balance, og prøv derefter at finde ud af, hvem du skriver til. Er det din mor, din bedste veninde, en fremmed eller måske dig selv. Er det vigtigt for dig at fange læseren og gøre bloggen spændende? Eller vil du måske hellere holde de lidt grænseoverskridende oplevelser og tanker lidt tilbage og sørge for at farmor i Vejle er glad og ikke bekymret for dig. Det er helt op til dig selv, hvordan du har lyst til at bruge din blog. Det er i sidste ende din oplevelse, og du bestemmer, hvor meget du vil dele af den og dig selv.

Hvad tror du, at udgivelse af din blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Jeg er meget ærlig og ligefrem i min blog, og jeg er derfor ikke i tvivl om, at den kan hjælpe andre udvekslingsstudenter i fremtiden, da man ofte kan føle sig alene med tankerne og bebrejde sig selv. Det er vigtigt for mig, at mange følge med på min blog, ikke så meget for min selvtillid, men mere fordi, at jeg tror, at man i bund og grund kan lære meget af den. Både om, hvad det vil sige at flytte til udlandet og starte et nyt sted, men også om de helt normale tanker en 17-årig nysgerrig pige går med omringet af alt det ukendte. Tilmed kan man måske grine lidt ad det, og jeg ved, at mange føler, at man nærmest lærer mig at kende selv, hvis de ikke kender mig personligt hjemmefra. En udgivelse på bog kunne helt sikker hjælpe mange andre til at tage springet og prøve nogle grænser af et helt nyt sted i verden. Det er ikke forkert at være bange og utilpas, mens det er dit ansvar at få det maksimale ud af dit ophold. Derudover er der en helt del oplysninger om livet i Brasilien og den sydamerikanske kultur, og det vil være en god forberedelse forud for både en mindre eller længere rejse. Derudover kan man i den grad også følge min personlige udvikling og se, hvor meget jeg har vokset med opgaven og stadig gør. Jeg har ændret mig meget når det kommer til modenhed og min evne til at se det postive i alt. Jeg føler mig klart mere ansvarsfuld, og det ville være en ære at vise så mange som muligt, hvor fantastisk det kan være at tage chancen og springe ud i livet væk fra alt det, du er vant til.

Hvad er dine fremtidsplaner for bloggen?

Jeg har ikke tænkt så meget over mine fremtidsplaner for bloggen, da den i bund og grund rummer mit år som udvekslingsstudent. Når jeg engang kommer hjem til sommer, må jeg finde ud af, hvad jeg har tænkt mig at gøre. Indtil videre er planen nok mest, at jeg skriver få indlæg om, hvordan det er at vende hjem til den danske hverdag igen og, hvilke glæder og skuffelser, der kan være ved det. Så hele bloggen er min rejse fra start til slut. August 2013 til august 2014.

Hvordan vil du fejre din udnævnelse ?

Åh ha, hvis der er noget, de kan finde ud af i Brasilien, er det at feste! Så mon ikke der nok skal blive sat godt gang i den. Så kan jeg altid fejre det med min kære danske familie og mine venner, når jeg kommer hjem til sommer.

Og til sidst - har du en sjov historie, du gerne vil dele?

Jeg tror ikke rigtig, at jeg har noget specielt sjovt, som ikke allerede er en del af bloggen. Jeg har efterhånden oplevet lidt af hvert i et land, hvor de tror, at Danmark enten er en stat i Canada eller stadig er under Hitlers styre. Vi snakker vel også tysk og engelsk, går med vikingehjelme og har isbjørne som kæledyr. I det hele taget er Brasilien et land, hvor de er utrolig glade for sig selv og deres kultur og ikke ved så meget mere om Danmark end, at der bor mange blonde piger.

 

Resultatet af finaleafstemningen

Header
Subject
Body
Footer