Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Vindere

Vinderne i Supersaver Travel Blog Awards!

Allerede i januar begyndte jagten på Danmarks bedste rejseblogge, og interessen har været stor. Nomineringerne til Travel Blog Awards gav læserne mulighed for at stemme om deres favoritblogge. De fem blogge i hver kategori, som fik flest nomineringer, og som opfyldte juryens kriterier, gik videre til finalen. Mange fantastiske blogge har konkurreret i Travel Blog Awards og Supersaver er stolte over at kunne præsentere vinderne!


Og vinderne er ... 

Bedste rejseblog

Karen Seneca & Lone Holm – Rejseblokken


Hvad betyder det for jer, at i er blevet kåret til bedste rejseblog?

Vi har knoklet så hårdt - og knokler stadig - for at gøre Rejseblokken så læseværdig, underholdende og oplysende som muligt, men kan ikke leve af bloggen. Et skulderklap i form af 'Årets rejseblog' betyder utrolig meget for os, og giver fornyet energi til at fortsætte arbejdet.

Hvordan begyndte i at blogge, og hvad fik jer til lige at blogge om rejser?

Karen: Jeg er freelance-journalist og har skrevet en del rejseartikler for diverse aviser og blade, men jeg savnede et sted, hvor jeg kunne skrive meget personligt og fremhæve ting, der ikke altid egner sig til en avis. Derfor fik jeg ideen, og 'lokkede' Lone med på den. Hun er også freelancejournalist, samtidig ved hun en masse om søgeord, koder og meget andet teknisk. Allerede dagen efter vi blev enige om at lave Rejseblokken, gik vi i gang med arbejdet.

Hvad driver jer i jeres skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om rejser?

Det at formidle noget, man selv er begejstret for. At inspirere andre mennesker til at se noget nyt og selv blive inspireret af vores læsere.

Har i nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en rejseblog?

Sæt i gang!

Hvad tror i, at udgivelse af jeres blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Det er et visitkort, vi kan bruge på lige fod med de sociale medier. Jo flere steder, vi er, desto flere læsere får vi. Og Rejseblokken lever i kraft af sine læsere. Hvis de ikke gad læse os, ville den dø.

Hvad er jeres fremtidsplaner for bloggen?

Vi vil oprette et stort community, hvor brugerne kan inspirere hinanden, købe og sælge rejseudstyr m.m.

Hvordan vil i fejre jeres udnævnelse ?

Champagne naturligvis! Og ved at takke alle dem, der har stemt på os. Vi er meget taknemmelige!

Og til sidst - har i en sjov historie, i gerne vil dele?

Vi har mange sjove historier, men dem kan man læse på Rejseblokken... Vi synes selv, at det er sjovt, at det hele er skabt af os. Lige fra forsidens udseende til fotografier og indlæg.


Besøg bloggen: www.rejseblokken.dk

 


 

Bedste USA-blog

Kristian Hornbøl Hansen – UFA


Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret til bedste USA-blog?

Det ville forhåbentlig betyde flere besøgende. Samtidigt betyder det også at jeg kan realisere min drøm og at skrive en bog om rejse og mad oplevelser, som var planen helt fra starten af. Så det betyder utroligt meget.

Hvordan begyndte du at blogge, og hvad fik dig til lige at blogge om USA?

Jeg begyndte at blogge for at venner og familie kunne følge med på min kærestes og mine rejser i USA. Derfra udviklede det sig til mere end bare en midlertidig blog og jeg fik virkelig smag for at skrive om landet og især maden.

Hvad driver dig i din skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om USA?

Jeg elsker at skrive og fortælle om min store passion for USA, madlavning og madkultur. Jeg kan godt lide at dele mine oplevelser med andre.
Det bedste ved at blogge om USA er mulighederne. USA er kæmpe stort og der er nærmest ingen grænser for hvad man kan skrive om. Natur, kultur, historie eller noget helt andet. Der er masser at blogge om.

Har du nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en USA-blog?

Spring ud i det. Om det er for egen skyld, familiens skyld eller noget helt tredje. USA er populært hos danskerne og jeg fornemmer at folk idag er mere interesseret i at hente inspiration i rejseblogs frem for de klassiske rejsebøger. Så hvis man har noget at fortælle om er der helt sikkert et marked for det.

Hvad tror du, at udgivelse af din blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Jeg håber at bogen kan være med til at øge interessen omkring bloggen.

Hvad er dine fremtidsplaner for bloggen?

Jeg håber, at kunne løfte niveauet på indholdet endnu højere og lægge endnu mere energi i det end tidligere. Derudover tager jeg til Californien om 2 måneder og henter forhåbentlig en masse inspiration til både blog og bog.

Hvordan vil du fejre din udnævnelse ?

Jeg vil starte med at takke alle de mennesker der har bakket mig op, og så kan det da være det bliver til en god middag, samt en god øl eller to.

  


 

Årets rejsebeskrivelse

Linn Hald Simonsen – Linn Hald i Vietnam


Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret til Årets rejsebeskrivelse?

Det betyder utrolig meget for mig, at min blog om mit 4,5 måneders ophold i Vietnam, vandt titlen som den bedste rejseblog. Jeg er smigret over i det hele taget at være blevet nomineret, og nu at have vundet. Jeg blev kontaktet, da jeg havde nået finalen, og det var først dér, det gik op for mig, at jeg faktisk var med i konkurrencen.

Hvordan begyndte du at blogge, og hvad fik dig til lige at blogge om rejser?

Jeg startede ud med at blogge i maj 2012, da jeg tog på mit første eventyr jorden rundt, med min veninde. Dét var starten for min første blog (www.linnogsofie.wordpress.com), der primært var oprettet, som en slags dagbog til os, samt en god og underholdende måde, at holde familie og venner derhjemme opdateret om vores tur. Jeg har senere hen samlet den, og fået den printet, til min egen personlige bog med minder om en uforglemmelig rejse.
Da jeg næsten halvandet år senere valgte at studere mit tredje semester i udlandet, var muligheden der igen. Jeg skulle leve og have en hverdage i 4,5 måned i Vietnam og jeg oprettede hurtigt endnu en blog, således jeg med samme hensigt, kunne opdatere mine familie og venner derhjemme og selv senere hen, kigge tilbage derpå.

Hvad driver dig i din skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om rejser?

Jeg har altid været glad for at skrive og konstant lære at forbedre måden, at formulere mig på. Jeg har samtidig, som en hel del andre, også altid elsket at rejse. Det er en kæmpe passion for mig, at opleve, udforske og lære nye steder, mennesker samt kulturer at kende. Jeg læser normalt ikke mange blogs, især ikke de personlige om folks dagligdag, det interesserer mig ikke så meget, med undtagelse af nogle enkelte. Jeg har på nuværende tidspunkt heller ikke selv intentioner om, at blogge om min dagligdag og personlige liv, med mindre det gælder en ny rejse/oplevelse.
Min drivkraft har nok primært været, den enorme trang til at dele og fortælle. Dele mine store oplevelser med andre og ikke mindst, således jeg selv kan huske tilbage derpå. Jeg har fra jeg gik i folkeskole, altid haft en drøm om at bliver journalist/skribent, men dog ikke gjort yderligere ved det. Derfor har jeg nok elsket at blogge og udleve lidt af min store interesse!
Det bedste ved at blogge om rejser, er som nævnt, helt bestemt, at kunne kigge tilbage, læse dem igen og igen, og dermed gennemleve oplevelsen. Minder, følelser og stemninger der farer igennem kroppen, ved at læse de beskrivelser der er skrevet midt i deres eksistens. Lige så meget for heller ikke at glemme. Når man rejser og udforsker, er der utallige af indtryk og det kan være svært at huske på dem alle.
Ligeledes er det fantastisk, at kunne give læserne/følgerne et lille indblik i hele rejsen og eventuelt inspirere.

Har du nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en rejseblog?

"Bare spring ud i det!" Er man glad for at skrive, udtrykke sig, eller vil man bare anvende det som en dagbog til sig selv, lade familie og venner derhjemme følge med og inspirere andre, så bare kom i gang. Det er super simpelt, og brænder man for det, kommer det helt af sig selv. Faktisk, kan det være helt svært at lade være.
Der er forskellige websites, hvor man kan kreerer sin egen personlige blog og det er kun fantasien der sætter grænser for layout, indhold og hvor ofte man blogger. Til begge mine blogs, har jeg anvendt www.wordpress.com.

Hvad tror du, at udgivelse af din blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Må indrømme, at jeg aldrig, før nu, så det som en mulighed, at udgive min blog i bogformat, men tanken er nu rigtig fristende. Det kunne være et stort og måske vigtigt skridt, for de bloggere, der som jeg, elsker at skrive og udtrykke sig gennem denne verden. Det kunne give nye muligheder og være en platform til noget større. 

Hvad er dine fremtidsplaner for bloggen?

Mine blogs, dem begge to, har en konkret afslutning, de er færdigskrevet. Men jeg er, og vil nok aldrig, stoppe med at rejse, og jeg har allerede min næste længere tur i tankerne, hvor der helt bestemt skal blogges på ny :)
Jeg ser lidt mine blogs, som kapitler. Kapitler af den rejsende del af mit liv. Kapitler overfyldt med minder, som jeg altid kan tage frem og læse igen og igen. Det er betydningsfuldt for mig, da man udvikler sig personligt, lærer så meget om sig selv, samfundet, verdenen, kulturer, mennesker og ikke mindst livet. Altså rejser, der ikke "bare" omfatter en charterrejse med hotel, pool og all inclusive, ved en lækker strand et sted i Europa, forstå mig ret. :)

Hvordan vil du fejre din udnævnelse?

Ved at sige et stort tak til alle der har stemt på mig, det er jeg rigtig taknemmelig for!

Og til sidst - har du en sjov historie, du gerne vil dele?

En sjov historie fra Vietnam, må være en af de utallige gange, hvor vietnamesiske piger og kvinder har villet røre mit ansigt, især min næse. I Vietnam ser de meget op til den næseform, man fx har i Danmark. De tror simpelthen den er fake, da den er så lang og spids, i forhold til deres, og er derfor nød til at røre. Det samme gælder den lyse hud. Det er ikke alle menneskerne i Vietnam der er lige oplyste, og derfor var det en virkelig sjov oplevelse, første gang det skete.

Besøg bloggen: https://linnhald.com/

 


 

Bedste fotoblog

Camilla Kiner Jørgensen – Mere af verden


Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret til bedste fotoblog?

Med den omtale min blog får i dette konkurrenceforløb, og efterfølgende, vil flere mennesker besøge min blog, se mine billeder, læse mine fortællinger og kombinere de to til min historie om verden. Hvis det kan være en inspiration for andre mennesker, hvis jeg kan være en inspiration for andre mennesker, til at tage ud og opleve verden med eget kamera og entusiasme, vil det være mig en glæde!

Hvordan begyndte du at blogge, og hvad fik dig til lige at blogge om rejser?

Jeg forlod i august 2013 Danmark, og har været omkring lige siden. Jeg tager så meget med jeg kan på min vej, og har ingen ide om, hvor det vil ende. Jeg begyndte egentlig at blogge med formål i, at min familie og venner hjemme i Danmark kunne følge min færden og søgen på mere af verden. Jeg fandt hurtigt ud af, at mange folk, som jeg ellers ikke kender, fulgte med, og jeg besluttede at give dem alt de kunne bede om. Billeder er oftest en nemmere og mere konkret måde at beskrive steder og mennesker man oplever.

Hvad driver dig i din skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om rejser?

Det er altid rart at dele med andre, og høre deres respons. Jeg elsker at fortælle, og gøre en kort historie lang, i den forstand, at jeg forsøger at få alle mine oplevelser med, og give læseren en følelse af selv at være tilstede. Der er også en form for selvgevinst i det, i og med, at jeg kan bladre tilbage, kigge på alle mine tusindevis af billeder, og tænker "hold da op", "nå ja" eller "wow" og virkelig mindes, hvor mange fantastiske steder og ting verden har at byde på. Og selvfølgelig hvor heldig jeg er, at kunne opleve alt dette med mig selv og mit Canon kamera, men alligevel dele det med alle dem der følger med. Det er da fantastisk!

Har du nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en rejseblog?

Bare gør det. Jeg tror, at man skal passe på med alt for mange regler og retningslinjer for, hvad der er korrekt og ukorrekt i forhold til rejseblogs. Så længe man har en historie at fortælle, og kan få læseren til at sukke efter det samme, så har man vel formået at fuldføre missionen, so to speak. Jeg tror billeder er en super god effekt til at underbygge historier og fortællinger. De er ligesom bare facitstregerne, der understreger, at verden er en sikker vinder at besøge. Et konkret tip fra mig må være, at hvis man nogensinde tager på safari i Afrika, så er det ingen skam at investere i et fremragende kamera, der kan zoome langt og stadig have top kvalitet. Det vil du ikke fortryde!

Hvad tror du, at udgivelse af din blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Jeg har været væk i et halvt år nu, og der er flere ting jeg undervejs har forglemt, at jeg har gjort. Når jeg kigger min blog igennem, samt alle mine billeder på min computer, bliver jeg helt overvældet. Ikke kun over de mange minder jeg bliver opfrisket omkring, men også fordi, at jeg har givet mig selv mulighed for at udleve min største drøm. Jeg knoklede i et helt år, fem jobs på én gang, og se hvor jeg er nu. Jeg er for første gang i mit liv, virkelig stolt af mig selv, og det jeg har givet mig selv chancen for at opleve. Når det så er sagt, ville jeg da ikke kunne gøre dette uden al den opbakning jeg får fra familie og venner gennem facebook hjemme i Danmark. Det er en følelse jeg ikke ville være foruden, at vide hvor mange der læser med i mit vilde tankespil om alt jeg oplever, det varmer virkelig afsindigt meget! Samtidig er en bogudgivelse ikke kun for pynt på mit eget natbord. Hvis jeg kan udgive en bog omkring positive samt negative oplevelser på min tur, og inspirere andre til at gøre, hvad jeg har gjort, få folk til at indse, at rejse i bogstaveligste forstand er at leve, så har jeg ikke meget mere at bede for. Jeg tror, at mine forældres værste mareridt blev en realitet min aller første weekend i Cape Town, Afrika. Jeg blev truet med en pistol mod maven af en hætteklædt mand, og fik stjålet min telefon. Min aller første weekend på min verdens rejse. Men jeg rejste ikke hjem, eller brød sammen. Hvorfor skulle en hætteklædt mand få lov til at rive min drøm ud af hænderne på mig? Jeg har taget det som en oplevelse, der har gjort mig stærkere, og hvis jeg i en bog, kan fortælle hvordan bekymring hjemmefra ikke betaler sig, og at man bare bør springe ud i det, og opfylde sine rejsedrømme, så er jeg lykkelig!

Jeg håber dermed også sagt, at min blog vil fortsætte sin udvikling, når jeg lander i Danmark igen. Så længe jeg har steder at tage billeder af, og historier at fortælle, steder at beskrive, så er der meget der skal holde mig tilbage, for ikke at gøre det!

Hvad er dine fremtidsplaner for bloggen?

Jeg er slet ikke færdig med at rejse, og føler mere eller mindre, at jeg først lige er begyndt. Jeg har så mange planer og fremtidsdrømme om strande, bjerge, storbyer, landsbyer og øde ørkener og jeg vil fortælle om det hele. Så hvis denne konkurrence, kan give mig egentlige fremtidsmuligheder for min blog, ville det da være helt fantastisk.

Hvordan vil du fejre din udnævnelse?

Der skal skrives en tak til venner og bekendte på facebook, skypes hjem, og måske nydes en flaske kold champagne med min Australske familie med udsigt over vores lille flod i baghaven. Måske endda til solnedgang. Det lyder da ikke helt dårligt?

Og til sidst - har du en sjov historie, du gerne vil dele?

Da jeg var i Indien for et par måneder siden, oplevede jeg flere gange, hvordan sproget kan være en barriere. Jeg troede egentlig selv, at jeg var på rimelig okay bølgelængde med min guide, og at vi forstod hinanden godt. I Indien er størstedelen af befolkningen hinduer, og man tilbeder mere eller mindre alt med ben, og ser en gud i alt og alle, næsten. Så vi når til den her by, hvor vi har muligheden for, at komme ud og se "The Red Tempel". Det var begyndelsen af vores tur, og vi havde ingen ide om, hvor mange templer der ellers ville komme, så hele gruppen tog afsted, og var rimelig spændte på at se det her fabelagtige røde tempel. Vi få afleveret vores sko ved en lille bod, da man ikke må indføre templet noget beskidt. Vi kommer ind til det her tempel, og jeg synes personligt ikke, at det er super rødt, men hvad pokker. Vi går rundt i mindre end et minut, før en rotte pludseligt løber henover min højre fod, og op ad mit ben. Det er normalt ikke iorden at skrige i et tempel, og det var som sådan heller ikke min hensigt. Men når man er fuldt ud overbevist om, at guiden sagde "Red Tempel" og ikke "RAT Tempel", så er man godtaget. Indien er møghamrende beskidt, og man oplever de mest vanvittige ting. Jeg er sikker på, at det her er en historie og oplevelse jeg sent vil glemme!


 

Bedste blog om at bo og leve i udlandet

Kristine Juel krog Thomsen – Mit brasilianske eventyr


Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret til bedste blog om at leve og bo i udlandet?

Jeg er rigtig rigtig stolt over, at jeg overhovedet blev nomineret i første omgang og tilmed fik så mange stemmer! Jeg har altid være vild med at skrive, men aldrig rigtig gjort mere ud af det, end blot at nyde skolearbejde. Det vil være en stor ære for mig, hvis min blog bliver valgt som den bedste, og dermed også en bekræftelse i, at folk finder både mit eventyr og min måde at fortælle det på interessant. Det har også være min måde at sørge for ikke at skære nogle ud af mit liv, da de ved at læse bloggen har muligheden for at følge min udvikling og måske også føler, at de stadig kender mig. Derfor er distancen til Danmark mindre gennem min blog, og jeg bliver altid glad, hvis folk gider at bruge tid på at høre om mit liv helt herovre. Så helt klart et kæmpe klap på skuldrene for mig og en bekræftelse i, at jeg kan formå at holde læsererne interesserede.

Hvordan begyndte du at blogge, og hvad fik dig til lige at blogge om at leve og bo i udlandet?

Den største grund til, at jeg begyndte at blogge, var jo selvfølgelig, at jeg rejste afsted til Brasilien som udvekslingsstudent i august 2013. Jeg har nu været afsted i over et halv år, og jeg elsker at fortælle og videregive mine både vilde og mere almindelige oplevelser og tanker. Egentlig startede jeg bloggen, da jeg på den måde ville slippe for at skrive hjem til min familie og venner hele tiden, da jeg helt sikkert ville ende ud i en masse copy/paste. Jeg besluttede derfor at samle det hele, så alle kunne følge med et sted, og ingen ville føle sig snydt. Så begyndte jeg rent faktisk at nyde det, og det er en god måde for mig at samle mine tanker på. Nu fungerer bloggen mest som min egen meget ærlige dagbog, så jeg altid vil have muligheden for at kunne se tilbage på alt, hvad jeg oplevede og tænkte i situationerne. Derfor opdatere jeg også ugentligt, for at sørge for, at jeg ikke misser noget og selvfølgelig også for at vedligeholde mit danske.

Hvad driver dig i din skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om at bo og leve i udlandet?

Det der driver mig i min skrivning er alle mine forskruede tanker. Jeg lever i et land, hvor sprogets er ny for mig, og jeg vidste intet, da jeg ankom. Jeg har lært meget og taler næsten flydende, men det er en kæmpe befrielse for mig at kunne udtrykke mine holdninger og tanker på mit eget sprog. Derfor er bloggen også meget frit skrevet og indeholder ikke så mange konkrete steder, tidspunkter og beskæftigelse, men meget hvad der falder mig ind i det øjeblik, hvor jeg tænker tilbage på den foregående uge. Min blog er lidt skrevet som et essay, og jeg nyder mest at skrive, hvor jeg ikke behøver at sætte tingene i en bestemt orden eller form. Derfor er bloggen også meget ærlig, og jeg lægger ofte ikke fingre imellem, selvom jeg selvfølgelig så vidt muligt vil undgå at støde nogen. Det er super fedt at blogge om mit liv i Brasilien, da der er så meget at fortælle, fordi landet er så anderledes end, hvad jeg er vant til. Det bedste er helt sikkert måden, det giver mig afløb fra både frustration, undren og glædesudbrud. Min blog kan håndtere alle mine følelser og vise mig dem sort på hvidt.

Har du nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en blog om hvordan det er at leve og bo i udlandet?

Mine råd er, at du først og fremmest skal forme din blog, som du ønsker den. Hvis din blog er ment som din måde at holde styr på de mange nye indtryk, skal du sørge for at være ærlig og skrive, hvad der falder dig ind. Hvis det mere er ment som en fortælling og måden, du videregiver dine oplevelser til omverden på, kan du nemmere lægge følelserne lidt væk og skrive mere objektivt om, hvad du rent faktisk går og foretager dig. Find din balance, og prøv derefter at finde ud af, hvem du skriver til. Er det din mor, din bedste veninde, en fremmed eller måske dig selv. Er det vigtigt for dig at fange læseren og gøre bloggen spændende? Eller vil du måske hellere holde de lidt grænseoverskridende oplevelser og tanker lidt tilbage og sørge for at farmor i Vejle er glad og ikke bekymret for dig. Det er helt op til dig selv, hvordan du har lyst til at bruge din blog. Det er i sidste ende din oplevelse, og du bestemmer, hvor meget du vil dele af den og dig selv.

Hvad tror du, at udgivelse af din blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Jeg er meget ærlig og ligefrem i min blog, og jeg er derfor ikke i tvivl om, at den kan hjælpe andre udvekslingsstudenter i fremtiden, da man ofte kan føle sig alene med tankerne og bebrejde sig selv. Det er vigtigt for mig, at mange følge med på min blog, ikke så meget for min selvtillid, men mere fordi, at jeg tror, at man i bund og grund kan lære meget af den. Både om, hvad det vil sige at flytte til udlandet og starte et nyt sted, men også om de helt normale tanker en 17-årig nysgerrig pige går med omringet af alt det ukendte. Tilmed kan man måske grine lidt ad det, og jeg ved, at mange føler, at man nærmest lærer mig at kende selv, hvis de ikke kender mig personligt hjemmefra. En udgivelse på bog kunne helt sikker hjælpe mange andre til at tage springet og prøve nogle grænser af et helt nyt sted i verden. Det er ikke forkert at være bange og utilpas, mens det er dit ansvar at få det maksimale ud af dit ophold. Derudover er der en helt del oplysninger om livet i Brasilien og den sydamerikanske kultur, og det vil være en god forberedelse forud for både en mindre eller længere rejse. Derudover kan man i den grad også følge min personlige udvikling og se, hvor meget jeg har vokset med opgaven og stadig gør. Jeg har ændret mig meget når det kommer til modenhed og min evne til at se det postive i alt. Jeg føler mig klart mere ansvarsfuld, og det ville være en ære at vise så mange som muligt, hvor fantastisk det kan være at tage chancen og springe ud i livet væk fra alt det, du er vant til.

Hvad er dine fremtidsplaner for bloggen?

Jeg har ikke tænkt så meget over mine fremtidsplaner for bloggen, da den i bund og grund rummer mit år som udvekslingsstudent. Når jeg engang kommer hjem til sommer, må jeg finde ud af, hvad jeg har tænkt mig at gøre. Indtil videre er planen nok mest, at jeg skriver få indlæg om, hvordan det er at vende hjem til den danske hverdag igen og, hvilke glæder og skuffelser, der kan være ved det. Så hele bloggen er min rejse fra start til slut. August 2013 til august 2014.

Hvordan vil du fejre din udnævnelse ?

Åh ha, hvis der er noget, de kan finde ud af i Brasilien, er det at feste! Så mon ikke der nok skal blive sat godt gang i den. Så kan jeg altid fejre det med min kære danske familie og mine venner, når jeg kommer hjem til sommer.

Og til sidst - har du en sjov historie, du gerne vil dele?

Jeg tror ikke rigtig, at jeg har noget specielt sjovt, som ikke allerede er en del af bloggen. Jeg har efterhånden oplevet lidt af hvert i et land, hvor de tror, at Danmark enten er en stat i Canada eller stadig er under Hitlers styre. Vi snakker vel også tysk og engelsk, går med vikingehjelme og har isbjørne som kæledyr. I det hele taget er Brasilien et land, hvor de er utrolig glade for sig selv og deres kultur og ikke ved så meget mere om Danmark end, at der bor mange blonde piger.


 

Juryens specialpris

Pernille Lind & Benedicte von Haffner – Travel Habit


Hvad betyder det for jer at jeres blog har modtaget Juryens specialpris?

Det betyder rigtig meget for os at modtage Juryens specialpris, og anderkendelse er en god motivationsfaktor for at blive ved med at blogge. God omtale giver ligeledes eksponering, så forhåbentlig bidrager prisen til flere læsere af bloggen, og vores historier kan dermed glæde flere rejselystne.

Hvordan begyndte i at blogge, og hvad fik jer til at blogge om netop rejser?

Vi har begge rejst rigtig meget i perioder og boet i udlandet i længere tid (Pernille i London, Benedicte i Sydney). Gennem sociale medier fornemmer man, at folk tit søger rejsetips, så vi tænkte, at vi gerne ville dele vores "insider-viden" med venner og bekendte ved at lave en blog. Vi begyndte at blogge i 2012 efter at have tilbragt nytår sammen i Sydney og dermed havde nogle fællesoplevelser at skrive om.

Hvad driver jer i jeres skriverier? Hvad er det bedste ved at blogge om rejser?

Vi forsøger at lægge stor vægt på skildring af kvalitetsoplevelser og rejser. Vi skriver både om populære destinationer, men har i høj grad også indlæg og rejsetips til de lidt mere eventyrlystne og alternative rejseglade. Desuden kan vi godt lide at give en visuel oplevelse for vores læsere ved at inkludere masser af billedmateriale. Billederne er ofte taget på farten med vores Iphones. Det bedste ved at blogge om rejser er, at man primært forbinder det at rejse med noget dragende og afslappende... Man bliver jo i godt humør af at lave reseach om rejser! Desuden er det rart at tage sig tid til at reflektere og få sat ord på en oplevelse - så genoplever man næsten rejsen!

Har i nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en rejseblog?

Gør op med dig selv om, hvorvidt kvalitet eller kvantitet er vigtigt. Begge dele er tidskrævende, men tilgangen meget forskellig. Vi prioriteret kvalitet og det visuelle udtryk, hvilket man forhåbentlig kan fornemme på vores blogposts.

Hvad er jeres fremtidsplaner for bloggen?

Vi fortsætter med at blogge så længe vi synes, det er sjovt, og så længe vi får god feedback på vores arbejde. Vi forsøger hele tiden at være nytænkende i forbindelse med vores materiale, så i fremtiden kan man nok forvente andre typer posts end dem, vi allerede nu har på bloggen. Interviews kunne godt komme til at fylde mere fremadrettet.

Hvordan vil i fejre at har modtaget denne præmie?

Det vil vi fejre i næste uge, hvor vi bliver "genforenet" i London (Pernille bor i London). Mon ikke det skal fejres med et glas champagne eller en kold Pimms?


FOREX Bank er Nordens førende valutavirksomhed og stolt sponsor af juryens specialpris. En jury bestående af repræsentanter fra FOREX Bank og Supersaver udvælger en vinder blandt alle de nominerede blogge i alle kategorier. Vinderen skal have udmærket sig i en unik måde og give læseren rejselyst.


 

Kategorierne i årets Travel Blog Awards er:

 

Header
Subject
Body
Footer