Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Årets rejsebeskrivelse

Der er mange danskere, der rejser og blogger om deres oplevelser, men det er ikke alle, der dedikerer deres blog udelukkende til rejser. Blandt alle de fantastiske blogs i Danmark, er der helt sikkert en, der har beskrevet en specifik rejse, som har vundet en særlig plads i dit hjerte, eller måske har du din egen blog, hvor du har beskrevet en helt unik rejse? 


 


Årets rejsebeskrivelse

Linn Hald Simonsen – Linn Hald i vietnam


Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret til Årets rejsebeskrivelse?

Det betyder utrolig meget for mig, at min blog om mit 4,5 måneders ophold i Vietnam, vandt titlen som den bedste rejseblog. Jeg er smigret over i det hele taget at være blevet nomineret, og nu at have vundet. Jeg blev kontaktet, da jeg havde nået finalen, og det var først dér, det gik op for mig, at jeg faktisk var med i konkurrencen.

Hvordan begyndte du at blogge, og hvad fik dig til lige at blogge om rejser?

Jeg startede ud med at blogge i maj 2012, da jeg tog på mit første eventyr jorden rundt, med min veninde. Dét var starten for min første blog (www.linnogsofie.wordpress.com), der primært var oprettet, som en slags dagbog til os, samt en god og underholdende måde, at holde familie og venner derhjemme opdateret om vores tur. Jeg har senere hen samlet den, og fået den printet, til min egen personlige bog med minder om en uforglemmelig rejse.
Da jeg næsten halvandet år senere valgte at studere mit tredje semester i udlandet, var muligheden der igen. Jeg skulle leve og have en hverdage i 4,5 måned i Vietnam og jeg oprettede hurtigt endnu en blog, således jeg med samme hensigt, kunne opdatere mine familie og venner derhjemme og selv senere hen, kigge tilbage derpå.

Hvad driver dig i din skrivning? Hvad er det bedste ved at blogge om rejser?

Jeg har altid været glad for at skrive og konstant lære at forbedre måden, at formulere mig på. Jeg har samtidig, som en hel del andre, også altid elsket at rejse. Det er en kæmpe passion for mig, at opleve, udforske og lære nye steder, mennesker samt kulturer at kende. Jeg læser normalt ikke mange blogs, især ikke de personlige om folks dagligdag, det interesserer mig ikke så meget, med undtagelse af nogle enkelte. Jeg har på nuværende tidspunkt heller ikke selv intentioner om, at blogge om min dagligdag og personlige liv, med mindre det gælder en ny rejse/oplevelse.
Min drivkraft har nok primært været, den enorme trang til at dele og fortælle. Dele mine store oplevelser med andre og ikke mindst, således jeg selv kan huske tilbage derpå. Jeg har fra jeg gik i folkeskole, altid haft en drøm om at bliver journalist/skribent, men dog ikke gjort yderligere ved det. Derfor har jeg nok elsket at blogge og udleve lidt af min store interesse!
Det bedste ved at blogge om rejser, er som nævnt, helt bestemt, at kunne kigge tilbage, læse dem igen og igen, og dermed gennemleve oplevelsen. Minder, følelser og stemninger der farer igennem kroppen, ved at læse de beskrivelser der er skrevet midt i deres eksistens. Lige så meget for heller ikke at glemme. Når man rejser og udforsker, er der utallige af indtryk og det kan være svært at huske på dem alle.
Ligeledes er det fantastisk, at kunne give læserne/følgerne et lille indblik i hele rejsen og eventuelt inspirere.

Har du nogle gode råd til dem, der ønsker at starte en rejseblog?

"Bare spring ud i det!" Er man glad for at skrive, udtrykke sig, eller vil man bare anvende det som en dagbog til sig selv, lade familie og venner derhjemme følge med og inspirere andre, så bare kom i gang. Det er super simpelt, og brænder man for det, kommer det helt af sig selv. Faktisk, kan det være helt svært at lade være.
Der er forskellige websites, hvor man kan kreerer sin egen personlige blog og det er kun fantasien der sætter grænser for layout, indhold og hvor ofte man blogger. Til begge mine blogs, har jeg anvendt www.wordpress.com.

Hvad tror du, at udgivelse af din blog i bogformat kan gøre for bloggens udvikling?

Må indrømme, at jeg aldrig, før nu, så det som en mulighed, at udgive min blog i bogformat, men tanken er nu rigtig fristende. Det kunne være et stort og måske vigtigt skridt, for de bloggere, der som jeg, elsker at skrive og udtrykke sig gennem denne verden. Det kunne give nye muligheder og være en platform til noget større.

Hvad er dine fremtidsplaner for bloggen?

Mine blogs, dem begge to, har en konkret afslutning, de er færdigskrevet. Men jeg er, og vil nok aldrig, stoppe med at rejse, og jeg har allerede min næste længere tur i tankerne, hvor der helt bestemt skal blogges på ny :)
Jeg ser lidt mine blogs, som kapitler. Kapitler af den rejsende del af mit liv. Kapitler overfyldt med minder, som jeg altid kan tage frem og læse igen og igen. Det er betydningsfuldt for mig, da man udvikler sig personligt, lærer så meget om sig selv, samfundet, verdenen, kulturer, mennesker og ikke mindst livet. Altså rejser, der ikke "bare" omfatter en charterrejse med hotel, pool og all inclusive, ved en lækker strand et sted i Europa, forstå mig ret. :)

Hvordan vil du fejre din udnævnelse?

Ved at sige et stort tak til alle der har stemt på mig, det er jeg rigtig taknemmelig for! 

Og til sidst - har du en sjov historie, du gerne vil dele?

En sjov historie fra Vietnam, må være en af de utallige gange, hvor vietnamesiske piger og kvinder har villet røre mit ansigt, især min næse. I Vietnam ser de meget op til den næseform, man fx har i Danmark. De tror simpelthen den er fake, da den er så lang og spids, i forhold til deres, og er derfor nød til at røre. Det samme gælder den lyse hud. Det er ikke alle menneskerne i Vietnam der er lige oplyste, og derfor var det en virkelig sjov oplevelse, første gang det skete.Hm.. tænke, tænke. Det er jo umuligt at undgå sjove oplevelser eller historier, når man rejser og oplever. Men en af dem, som jeg stadig kan grine over den dag i dag, må være da jeg blev overfaldet af en kænguru i Australien. Det var så komisk, og især billedet, er rigtig sjovt (vedhæftet). Dog er det fra min jordomrejse, hvor jeg skrev min første blog.

 

Besøg bloggen: https://linnhald.com/

 

 

Resultatet af finaleafstemningen

Header
Subject
Body
Footer