San Francisco

San Francisco

San Francisco – den hurtige storby med provinspræg

 

San Francisco er ingen typisk amerikansk by. Her blandes gammelt og nyt, USA og Europa. Byen er en smeltedigel af kulturer og mennesker. Her finder man det store kvarter med homoseksuelle og hippiekulturen. De store IT-virksomheder i Silicon Valley og de berømte vingårde i Napa Valley.

 

San Francisco ligger smukt på en halvø med det iskolde hav omkring byen. For en by, der ligger i det solrige, varme Californien, giver disse omstændigheder byen et meget specielt klima. Om sommeren kan her blive så varmt som på en varm dansk sommerdag, men i årets øvrige måneder er klimaet råt og fugtigt, og det minder mest om en dansk september- eller oktoberdag. Den mælkehvide tåge, der fra tid til anden dækker hele bugten og nedkøler byen, er også karakteristisk.

 

San Francisco har ikke alene et dramatisk klima, men byen er også ekstremt kuperet med stejle skrænter, der skråner brat ned mod havet. Her står alle biler parkeret med dækkene svunget ind over fortovskanten. Og det er virkelig vigtigt, at man ikke glemmer at trække håndbremsen. De gamle sporvogne tøffer op over de stejle bakker. De er blevet byens kendetegn sammen med verdens nok mest berømte bro, Golden Gate Bridge. San Francisco er dog ikke kun stejle bakker, her er også mere flade områder, hvor det er behageligt at gå til fods.

 

I Golden Gate Park, som ikke ligger lige ved broen, er der et drivhus med vækster fra hele verden, og hele parken har en vidunderlig duft af eukalyptus. Her ligger museerne side om side, og parken er perfekt til en picnic en stille aften, naturligvis forudsat at tågen ikke vælter ind over byen.

 

Selv om San Francisco er en storby med store mål, bor her kun 780.000 indbyggere. Grunden hertil er byens placering ved havet, der gør, at den ikke kan brede sig mere. Det giver byen dens varme, muntre stemning. San Francisco er en hurtig storby, der ligner en provinsby.

 


Kort over San Francisco

Header
Subject
Body
Footer