Wien

Wien

Wien – kunst, kultur og skøn arkitektur

 

Værdsætter du smuk arkitektur i jugend og tidlig modernistisk stil, er du kommet til den helt rigtige by. Wien er en fantastisk smuk by, der ofte associeres med 1800-tallets romantik og finkultur, wienervalse, Strauss og den Spanske Rideskole. Rideskolen findes stadig, og der afholdes også baller, hvor der danses wienervalse hele natten lang. Wiens indbyggere elsker det og er meget stolte af deres by.

 

Wien har førhen været sædet for et imperium, og det er vigtigt den dag i dag. Kunsten i Kunsthistorisches Museum og Hofburgs og Schönbrunns paladser udstråler noget af den tidligere magt og anseelse, der en gang var Wien.

 

En anden arv fra århundredskiftet, der stadig er særdeles levende, er cafékulturen. I dag skrider velklædte kypere frem mellem bordene og serverer.

 

Som en kontrast til arven fra århundredskiftet, byder Wien i dag også på moderne design, smarte barer og klubber, forretninger og den nyeste dansemusik. Østrigs hovedstad har på den ene side en fod i historien og det forgangne, men byen forsøger på den anden side også at få fast fod i nutiden Vil du se nærmere på begge sider af byen, venter der dig et hektisk men spændende besøg.

 


Kort over Wien

Header
Subject
Body
Footer