Madrid

Madrid

Madrid – varme dage og sene nætter

 

Spaniens hovedstad Madrid er en livsglad by fuld af passion og varme. Det er almindeligt kendt, at spanierne kan lide at være sent oppe, men det er især udbredt i Madrid. Her foregår det sociale liv for det meste udendørs på barer og caféer, og i løbet af en aften i byen plejer man at stoppe ved forskellige barer og ofte med stadigt flere deltagere i gruppen. Hen ad morgenstunden afsluttes festlighederne - gerne med fælles morgenmad.

 

Madrid er byen, der har noget for enhver smag. For de kunstinteresserede er der Centro de arte Reina Sofía eller mulighed for at slentre rundt i Pradomuseets verdensberømte kunstsamlinger. Den, de elsker mad, kan gå på opdagelse i det spanske køkken med safranduftende paella, kølig sangria eller klassiske tapas. Den danseinteresserede kan se på flamenco-optræden, og den, der gerne vil købe, finder et enormt udbud af tasker og sko, som er Spaniens specialitet. Går du hen ad Calle Preciados, befinder du dig på Madrids bedste forretningsgade. Den, der gerne vil være lidt i fred, kan leje en lille robåd og ro ud på den kunstige sø i Parque del Retiros.

 

Et naturligt udgangspunkt for en rundtur i byen er Puerta del Sol, som er en metrostation, et torv og et vejkryds i ét. I nærheden ligger middelaldertorvet Santa Ana og Plaza Mayor samt slottet Palacio Real. På den anden side ligger Paseo del Prado.

 

Madrid har en del problemer med lommetyve. Hold især øje med lommetyve på markedet El Rastro, ved store turistattraktioner, i metroen og i parkerne.

 


Kort over Madrid

Header
Subject
Body
Footer