Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles – en international magtfaktor

 

Fra at være en lille, uanselig by, er Bruxelles vokset i betydning på den internationale scene, så byen nu er et europæisk magtcentrum. Grunden er, at både EU og NATO’s hovedkvarter ligger her. Næsten 250.000 udenlandske medborgere arbejder og er aktive inden for disse områder, og de udgør næsten 1/4 af alle byens indbyggere.

 

Men Bruxelles er ikke kun et politisk og økonomisk magtcentrum – det er også en virkelig god by for den almindelige besøgende. Bruxelles indbyggere er livsglade mennesker, der elsker at arrangere festivaler og parader på basis af historiske temaer. Udklædte festdeltagere forvandler torve og gader og fører os alle tilbage til middelalderen eller renæssancen.

 

I Bruxelles hænger der også kunst af nogle af de største mestre på byens museer. Kunstnere som Bruegel, Cranach og Rubens er repræsenterede. Bruxelles er også en meget grøn og skyggefuld by. Der er mange smukke parker og grønne områder rundt om i byen. Ca. 3 km fra Bruxelles ligger det berømte Waterloo, hvor Napoleon omsider blev standset. Det er tegn på, at det ikke er første gang, at Bruxelles er magtens centrum i Europa.


Kort over Bruxelles

Header
Subject
Body
Footer