Seneste flybillet søgning

Mobil rejseplan

Nyhedsbrev

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Geneve

Geneve

Genève – urmagere, juveler og globalt forretningscentrum

 

Genève ligger på begge sider af floden Rhône i den fransktalende sydvestlige del af Schweiz. Selv om byen er lille, både i areal og indbyggerantal, fungerer den som et globalt forretningscentrum og sæde for mange store internationale organisationer. Det betyder, at omkring 70 % af dem, der besøger Genève, gør det i forretningsøjemed. Det betyder dog ikke, at byen vrimler med mennesker i jakkesæt med alvorlige ansigtsudtryk – Genève er tværtimod en livlig, spændende by, hvis indbyggere elsker at more sig.

 

Den spændende, sorgløse bydel Carouge beviser det så rigeligt. Blandt de flisedækkede gader, husene i middelhavsstil og den iøjnefaldende arkitektur fra 1700-tallet trænges kunstnerne og de designinteresserede på gadernes udendørs fortovsserveringer. Her drikker folk vin og taler sammen til langt ud på natten. I Carouge er der også mange små helt specielle butikker og kunstgallerier, der præger bydelen. Carouge er anderledes og en kontrast til resten af Genève.

 

En anden livlig bydel, der er værd at besøge i Genève, er Les Pâquis. Her myldrer det med restauranter, og bylivet er højlydt og støjende. Den største seværdighed er katedralen St. Pierre oppe på bjerget ved den gamle bydel samt det museum, der ligger lige i nærheden. Det vigtigste symbol for Genève er dog det store springvand Jet d’Eau, som ligger ved Place des Nations, 1 kilometer fra bymidten. Her finder man det Internationale Røde Kors, FN’s Europahovedkvarter og Eurovision.

 

Noget andet, der er karakteristisk for Genève, er de mange urmagere, der findes her, samt den årlige bilmesse, som hvert år tiltrækker hele 700.000 besøgende. Der produceres desuden en udmærket vin, der sjældent kommer uden for bygrænsen, fordi indbyggerne selv drikker det meste af den.

 


Kort over Geneve

Billige fly til Geneve

Header
Subject
Body
Footer