Gran Canaria

Gran Canaria (Las Palmas)

Gran Canaria – den solrige feriefavorit

Ud for Nordafrikas kyst ligger nogle af danskerne absolut foretrukne rejsemål – de 7 Kanariske Øer. Hver ø har sit eget særpræg og egne landskaber.

 

Fuerteventura med et fladt landskab og lange strande, Lanzarotes landskab er dannet af vulkaner og ligner mest et månelandskab. Frodige, grønne La Gomera er med smukke skove, Tenerifa med en snedækket bjergtinde, de mindste øer er El Hierro og La Palma, og så er der Gran Canaria, som har lidt af det alt sammen.

 

Øerne er populære feriesteder for folk fra hele verden, fordi det her er sommer hele året rundt. Danskerne elsker at tage hertil i vinterhalvåret og få lidt tiltrængt varme og sollys. Der er mange herlige strande, men der er også museer, kunstgallerier, musik og teater, golfbaner og vandrestier. Her bor kun 1,9 millioner mennesker hele året, men hel 10 millioner turister indtager hvert år øerne. De Kanariske Øer er også et spændende sted, fordi Afrika, Europa og Amerika mødes her og smelter sammen til et rigt kulturliv. De mennesker der bor på de Kanariske Øer, er et omgængeligt folkefærd, som det er let at komme i kontakt med. De småsludrer gerne, når du møder dem i forretningen, på torvet eller i restauranten. Her råder en afslappet atmosfære, hvor den stærke spanske sjæl bliver til livsnydelse.

 

Gran Canaria beskrives ofte som en miniature af et helt kontinent. På denne vulkanø er der store kontraster i alle verdenshjørner. Den sydlige del er bjergrig og tør, mens den nordlige del er grøn og med frugtbar jord. Det er med andre ord sydpå, at solen stråler mest, og der er den ene sandstrand efter den anden på den sydøstlige kyst. Bjerglandskabet inde i landet er en udfordring både for vandringsfolk og cyklister. Mod vest møder klipperne de kolossale bølger fra Atlanterhavet.

 

Gran Canarias hovedstad hedder Las Palmas. Det er en modernes storby, der desværre har et dårligt ry for sit trafikkaos. I Las Palmas finder du de små, personlige barer med tørret skinke hængende ned fra loftet, et pulserende liv med natklubber, og der er lige så mange restauranter som i en hvilken som helst spansk storby på fastlandet.

 


Kort over Gran Canaria (Las Palmas)

Header
Subject
Body
Footer