Malaga - Costa Del Sol

Malaga

Costa del sol – sol, badning og afslapning

Det går mange fly til Malaga, Costa del Sols største by, fra Danmark. Det gør, at dette sydøstlige hjørne af Europa er et praktisk og lettilgængeligt ferieområde for skandinaver.

Costa del sol, eller solkysten, som det også kaldes, er et område med klassisker charterbyer som Marbella, Fuengirola og Torremolinos. Her nyder turisterne at slentre langs strandpromenaden, koble fra på tapas-barerne, sole sig og svømme. De fleste turister er skandinaver, tyskere og briter, som bor på de store lejlighedshoteller og områderne med andelslejligheder. Der er mange gode restauranter, herlige forlystelser og et stort udbud af hoteller og forretninger.

Costa del Sol har et ganske godt klima om vinteren, og er derfor ikke kun en sommerdestination. Man kan udmærket rejse hertil i vinterhalvåret, selv om havet er køligst i januar. Dagene er stadig varme nok til behagelige promenader i solen og timevis med udendørs serveringer.

Vil du lidt væk fra turistområderne og opleve lidt mere af det virkelige Andalusien, som Costa del sol tilhører, så skal du tage op i bjergene. Det er lettest at komme frem ved at leje en bil. Her er klimaet køligere, vejene snor sig, og luften er mere klar. Lige over Marbella ligger Ronda, tyren Ferdinands hjemby, som ligger på begge sider af den dyb slugt. Besøg "Los pueblos blancos", et område med små hvide byer, der balancerer modigt på bjergsiderne med en smuk udsigt ud over dale med grønne enge og græssende geder. Stedet og udsigten er som skabt til en herlig picnic med god mad og drikke.

Fra Costa del Sol kan du også let komme til Granada, som var en af islams sidste højborge i Spanien. Alhambra, området med kongeslottet, kan fremvise adskillige pragteksemplarer af fin arabisk arkitektur og kunst.

Costa del Sol er generelt et sikkert område, men vær alligevel forsigtig med dine værdier, når du bader, er på hotelværelser og i bilen. Politi, ambulance og brandvæsen har tlf. 112.

 

Kort over Malaga

Header
Subject
Body
Footer