Bedste fly priser

Prag

Prag

Prag – en af Europas smukkeste byer

Prag ligger midt i Europa. Sammen med resten af Tjekkiet afspejler byens Europas inderste. Ingen kan modsige, at Prag er en af Europas absolut smukkeste byer og også en af de bedst bevarede hovedstæder. På bakkerne omkring Moldaufloden ligger der mange bygninger fra forskellige epoker. Bygningsværker i gotik, rokoko, renæssance og jugend kæmper her om opmærksomheden.

 

Eftersom Prag er en lille hovedstad, så egner den sig fortrinligt til udforskning til fods. Du kan spadsere stort set overalt, og ingen afstand føles for lang. Prag er delt i den gamle og den nye by. På Moldauflodens østbred ligger Stare Mesto, den gamle bys Nove Mesto, den nye by og Zizkov. At besøge den gamle by er som at træde ind i en saga. De karamelfarvede husfacader og mørke stræder lukker sig om torvet Starometske Namesti, hvor det enorme astronomiske ur befinder sig.

 

I Nove Mesto, i den nye by, er der mange brede avenuer, og de luksuriøse husfacader og fine butikker viser, at her ligger byens økonomiske hjerte. Tilbage igen ved floden Moldau møder du Prags symbol, Karlsbroen, hvor to høje tårne stræber mod himlen, og der en håndgribelig fornemmelse af, at stedet er tidløst. Lige på den anden side af vandet knejser slotsklippen Hradcanys med et mægtigt katedralspir, tårne og tinder. Her ligger også Mala Strana med slidte brosten, facader i bløde, lyse pasteller og barokkirker.

 


Kort over Prag

Header
Subject
Body
Footer