Seværdigheder i Stockholm

Stockholm

Seværdigheder og aktiviteter i Stockholm

Turistinformationen ligger i Sverigehuset på Hamngatan 27, i Kungsträdgården, tlf. 08-508 285 08.
www.stockholmtown.com.

Vasamuseet, Galärvarvet, Djurgården, tlf. 08-519 548 00, t-bane Karlaplan, bus 47. I 1961 bjergede man krigsskibet Vasa, der sank i 1628 kun få meter ude på sin jomfrurejse. Museet er blandt Sveriges mest velbesøgte.

Gamla Stan. Man kommer ikke uden om den gamle by, Gamla Stan, når det handler om, hvad man skal se og gøre i Stockholm. Man har ikke været her, hvis man ikke har slentret hen ad brostensgaderne, ladet sig fascinere af Mårten Trotzigs Stræde, gået ind i alle de små butikker på Österlånggatan, spist på Den Gyldene Freden, fulgt vejen gennem stræder og glemte torvepladser og mærket historiens berømte vingesus. Et alternativ er at følge med på en guidet tur.

Montelius Väg. Det var en masse ståhej omkring denne vej, da den blev bygget. Nu stiger den op ad på Mariaberget og er en lysende aftenpromenade, men ikke mange udefra ved at den findes. Tag til Slussen, gå ad Hornsgatan til Bellmansgatan og drej op til højre. Den begynder længst ude ved klippevæggen. Medbring kaffe og sæt dig på en parkbænk og se solnedgangen over Kungsholmen. Fantastisk smukt!

Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, bus 47. Verdens ældste friluftsmuseum. Føles mest som en dejlig park med god udsigt og en del dyr at se på. Skansen er perfekt til udenlandske turister, der absolut vil se en elg. Vil man også se et glaspusteri, eller hvordan man boede for 100 år siden, skal man også tage til Skansen.

Drottningholms Slot. Man tager naturligvis verdens ældste dampskib Enköping hertil, så det blive en skøn oplevelse. Sæt dig i restauranten, spis en god frokost, se Stockholm fra Mälaren og så er du pludselig fremme ved Drottningholms Slott. Alle tiders udflugt, der omfatter historie, arkitektur, natur og mad.

Allerede i 1500-tallet opførte Johan III en slotsbygning ved Drottningholm, den nedbrændte imidlertid, men blev genopbygget i slutningen af 1600-tallet, og det er det slot, der har været den nuværende kongefamilie bolig siden 1981.

Bergianska Trädgården, Frescati, lige over for Naturhistoriska Riksmuseet, t-bane Universitetet. Duften af evig sommer slår imod dig, når du træder ind i Edvard Andersons drivhus i den botaniske have Bergianska Trädgården. Der er et behageligt middelhavsklima i drivhusets 4 afdelinger. I Bergianska Trädgården ligger også Viktoriahuset med sin fugtige tropeverden med kæmpestore näckroser, orkidéer og ananasplanter.
www.bergianska.se

Skogskyrkogården, t-bane Skogskyrkogården. Gigantisk kirkegård, der er beskyttet af Unesco, som ligger syd for City. Tegnet af arkitekten Gunnar Asplund. Her er blandt andre Greta Garbo begravet.

Kort over Stockholm

Header
Subject
Body
Footer