Zürich

Zurich

Zürich – den lille by, der blev stor internationalt

Schweiz største by er så meget mere end skattelettelsernes paradis. Zürich er også verdens fjerdestørste finans- og handelscenter, der er industrikvarterer og en skøn middelalderlig bykerne. Zürich er også en utroligt ren by, så ren at de schweiziske myndigheder har meddelt, at vandet i den krystalklare Zürichsø, som afvandes af alpefloden Limmat, kan drikkes.

Den lille by er blomstret op i de senere år, og den er i dag en rigtig international storby. I byens vestlige del er der kommet et nyt festligt og trendsættende kvarter med kunst, populærkultur og et pulserende natteliv.

Øst for den gamle by ligger det bohemeagtige Niederdorf, hvor der er masser af hyggelige caféer, barer og et myldrende byliv. Glem heller ikke at besøge kunstgalleriet Kunsthaus. Gå en tur hen til den vigtige middelalderkirke Grossmünster for at se på dens tvillingetårne og den helt vidunderligt smukke facade. Sørg også for at bestille bord på den enormt populære restaurant Blinde Kuh, hvor du spiser i næsten totalt mørke, og blindt personale serverer.

Zürich har relativt lidt kriminalitet, og det er sikkert at gå ud om natten. Men hold dog stadig godt på lommer og håndtasker i menneskemængder. Medbring altid dit pas, da det schweiziske politi har ret til at spørge efter dine identitetspapirer.


Kort over Zurich

Header
Subject
Body
Footer