Seværdigheder og aktiviteter i Zürich

Zurich

Kunsthaus ligger ved torvet Heimplatz. Det er Schweiz bedste kunstgalleri både med en permanent udstilling og flere skiftende. Her kan du se værker af Rembrandt, Matisse, Warhol, Picasso og Monet. Men de har også den største samling af Edward Munchs værker uden for Skandinavien. Entré 10 franc, gratis om onsdagen.

Bådtur. Ved at tage en bådtur oplever du byen på en helt anden måde. En af de bedste korte bådture følger Limmat-Schiff. Du går om bord ved Landesmuseum, og turen tager ca. 1 time. Her får du en malerisk tur op ad Limmat, gennem Zürichs bykerne og tilbage igen. Sejler april-oktober, pris 3,80 franc.

Grossmünster. Ingen er uberørt af Zürichs vigtigste og mægtigste kirke fra 800-tallet. Bygningen, der har overlevet brande og restaureringer, byder på en svimlende udsigt ud over Zürich. Gå op ad de 187 trappetrin, til du når det sydlige tvillingtårns top og hold godt fast i kameraet. Entré 2 franc.

Café Schober, Napfgasse 4. Gammaldegs te- og konfekturecafé med en masse småkager og andre søde sager. Prøv den vidunderlige varme chokolade, som er en virkelig oplevelse.

Paradeplatz. Torv, der emmer af penge, og som er byens bedste sted til at sidde og se på folkelivet. Intet andet sted er der så mange forsikringsselskaber, banker og mærkevarebutikker på så lille et område. Køb en kop kaffe og betragt menneskemylderet.

Kort over Zurich

Header
Subject
Body
Footer