Seneste flybillet søgning

Mobil rejseplan

Nyhedsbrev

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Budapest

Budapest

Budapest – cafékultur, konditorkager, opera og kursteder

Budapest er en livlig og sydende millionby. Mange mener, at den er én af Europas smukkeste hovedstæder.

Ungarns hovedstad er faktisk uforholdsmæssigt stor i forhold til hele landet, og hemmeligheden ligger i byens fortid i Habsburgerriget, hvor der herskede dobbeltmonarki her. Byen deles i to forskellige dele af floden Donau. Det flade Pest breder sig på flodens ene side. Her er der masser af brede avenuer og pragtfulde bygninger. Der er mange skyggefulde parker, hvor det myldrer med mennesker på caféerne, og der spilles skak i træernes skygge.

Ved Donaus bred skyder det mægtige parlament sin kuppel op mod himlen. Bygningen er eventyrligt smuk og tager vejret fra beskueren. Hængebroen over floden er et populært promenadestrøg, der fører dig over til det bakkede, kuperede Buda. Her er der slotte, smukke kirker, der er prydet med mosaik, og smalle snoede stræder. Byen har langsomt men sikkert afskaffet alt støvet og soden fra den kolde krigs tid, og i dag er facaderne fint pudsede, der bygges nyt, og restaurant- og cafélivet er næsten tilbage på det elegante niveau som i de gode gamle dage, hvor der var overflod på dette sted. 

Budapest er en by for livsnydere. Den byder på Tokajvin og lækre konditorkager, operakoncerter og ekstravagante kursteder. Besøg eksempelvis Hotel Gellért, som har et af kontinentets smukkeste termiske bade. Budapest holder aldrig op med at forbløffe.

 Share |

Kort over Budapest

Billige fly til Budapest

Header
Subject
Body
Footer