Seneste flybillet søgning

Mobil rejseplan

Nyhedsbrev

Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Bydele og områder i Istanbul

Istanbul

Bydele og områder i Istanbul

 

Det europæiske Istanbul. Alle de store seværdigheder ligger i denne del af byen. Her er de mest fantastiske moskéer, Hagia Sofia, Topkapipaladset, den store basar, de fleste museer, butiksgaden Istiklal og centrum omkring Taksimtorvet. De fleste hoteller ligger også her.

 

Sultanahmet er byens mest livlige turistkvarter. Her ligger alle rejsebureauerne og budgethotellerne og de store seværdigheder Topkapipaladset og den Blå Moské, og Hagia Sofia er lige i nærheden.

 

Eminönu er Istanbuls mest folkemyldrende plads. Her løber Bosporusstrædets vand sammen med det Gyldne Horn og Marmarahavet. Både, taxier og sporvogne mødes i et ordnet kaos. Her ligger også Moské Yeni Cami, den egyptiske basar og jernbanestationen Sirkeci, som tidligere var endestationen for Orientekspressen fra Europa.

 

Beyoglu, det gamle Pera ligger højt over det Gyldne Horn. Et område med mange butikker, butiksarkader og hyggelige lokale restauranter. Her ligger også det klassiske hotel Pera Palace, hvor Agatha Christie påbegyndte krimien Mordet på Orientekspressen.

 

Istikal er Istanbuls største forretningsgade og paradestrøg. Den ligger i byens europæiske del. Her ligger alle de fine butikker, klubber, restauranter, barer, caféer og biografer. Ved Balik Pazari gemmer sig restaurantstrædet Nevizade Sokak, hvor man findes byens bedste små restauranter. Længere væk munder Istiklal ud i Taksimtorvet.

 

Taksim er Istanbuls centrum, men det er stift og ret kedeligt. Rundt om Taksimtorvet ligger der flere store hoteller og Atatürk Kültür Merkezi, hvor der ofte afholdes koncerter. Mange buslinjer samt den nye tunnelbane mod Levent starter herfra. Tværgaden Siraselviler fører til det område i byen, hvor der er flest barer og natklubber.

 

Det Gyldne Horn, som også kaldes Haliç på tyrkisk, er Bosporudstrædets længste vig. På sydsiden ligger Balat og Fener. Nogle af de ældste og mest interessante kvarterer i den indre by.

 

Det asiatiske Istanbul. Der bo mange millioner mennesker her, og husene strækker sig kilometer efter kilometer langs med Marmarahavet. Det er den mere hverdagsagtige del af Istanbul, og det er en ret ny bydel. Den er meget anonym, og der er ikke meget at se for en turist.

 

Kadikö er det største og mest støjende område på den asiatiske side. Omkring havnen ligger der flere restauranter og hoteller, forretninger og et stort fødevaremarked.

 

Moda er et velhavende villakvarter, der er bygget på Istanbuls ældste bebyggelse ved Marmarahavet. Der er mange sjove restauranter, barer og caféer. Du kan komme hertil med sporvogn fra havnen i Kadiköy.

 

Prinseøerne. Der ligger 9 grønne koraløer ude i Marmarahavet. Herfra kan du se Istanbul, men ikke høre byen. Det er et roligt og behageligt sted for den, der gerne vil have en lille pause. Her er ingen dyttende taxier og busser – her kommer man frem med hest og vogn. Her er også et pudsigt træpalads samt villaer, pinjeskove, klostre, bakker og strande.

 

Bosporusstrædet er det blågrønne vand, der adskiller Europa fra Asien, men forbinder Sortehavet med Marmarahavet og i sidste ende Middelhavet. Langs det ca. 5 km lange sund ligger der flere bydele og byer med smukke villaer.

Kort over Istanbul

Billige fly til Istanbul

Header
Subject
Body
Footer