Seneste flybillet søgning

Mobil rejseplan

Nyhedsbrev

Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Kom rundt i Istanbul

Istanbul

Akbil giver 20 procents rabat på Istanbuls kollektive trafik. Du får en lille sølvglinsende polet, som sidder fast i en plaststrimmel, Der indlæses et bestemt antal rejser på poletten, som gælder til al den kollektive trafik, såsom busser, tunnelbane og sporvogn. Det praktiske er, at flere personer kan dele den samme polet. Tryk blot dåsen 2 gange mod billetbommen – i stedet for én gang.

 

Bus                                              

Buslinjerne kører temmelig tilfældigt over hele storbyområdet og også langs med Bosporusstrædet og til kysten ved Sortehavet. Destination og nummer står både på busserne og stoppestederne. De vigtigste stationerne for de lokale busser finder du nogle hundrede meter vest for Eminönu (langs det Gyldne Horn), ved Taksimtorvet og i forbindelse med bådene ved Besiktas,

Üsküdar og Kadiköy. Skal du med en bus fra busselskabet IETTs, skal du købe billet i forvejen. De koster ca. 4 kroner og sælges i selskabets hvide kiosker eller i aviskiosker. På busser, der tilhører Özel Halk Otobusu, købes billetten i bussen.

 

Tunnelbane

Istanbul har for nylig fået en ny tunnelbane, som stadig er ved at tage form. Der er 2 linjer, og den ene kører fra lufthavnen til Aksaray via busstationen Esenler. Den anden linje kører fra Taksimtorvet nordpå mod Levent. Den gamle tunnel fra 1875 findes stadig, og via den kan du komme til bakken fra Karaköy til Istiklal.

Se et kort over Istanbuls tunnelbanesystem ved at klikke her >>

 

Båd

Den bedste og mest behagelige måde at komme frem i Istanbul er med bådene. Fra Eminönu, midt i byen på den europæiske side, sejler bådene langs med det Gyldne Horn og Bosporusstrædet og videre til Kadiköy på den asiatiske side.

Kort over Istanbul

Billige fly til Istanbul

Header
Subject
Body
Footer