København

København

København – nordens mest moderne storby

Førhen var København mest en søvnig middelstor by. I dag er byen almindeligt kendt for design, arkitektur, forlystelsesliv og indkøbsmuligheder i verdensklasse. En moderne storby langt mod nord. Det nye København findes først og fremmest i bydelene Christianshavn, Vesterbro og Nørrebro, men det gamle, typisk danske findes naturligvis også stadigvæk.

Ingen by forbindes i så høj grad med øl som København. I vrimlen af kroer blandt både og farveglade husfacader i Nyhavn trænges øldrikkende mennesker, som om sommeren sludrer sammen på de udendørs fortovsserveringer. Det er især godt at nyde en øl fra ét af alle de danske bryggerier, der ligger lige uden for byen. Ved et besøg i byen skal du også smage på de klassiske danske delikatesser smørrebrød eller røde pølser. Men København er ikke kun øl og pølser – her er også en fantastisk arkitektur, som det er en god idé at opleve til fods, mens du langsomt slentrer gennem byen. Københavnerne kan takke kongerne Christian IV og Frederik V for mange af byens smukke slotte, parker, facader og boulevarder.

Midt i den myldrende by ligger Tivoli, som både danskerne og turisterne værdsætter lige højt. I nærheden af Tivoli ligger hovedbanegården, hvor de fleste turister ankommer til København.

Kort over København

Header
Subject
Body
Footer