Bydele og områder i København

København

Tivoli og Rådhuspladsen er store turistmål i København. Når du stiger af toget på hovedbanegården, er forlystelsesparken Tivoli noget af det første du ser udenfor. Det er en virkelig dansk oplevelse at besøge Tivoli. Her kan du nyde en kold øl og få noget godt at spise i nogen af de mange restauranter, mens børnene prøver alle karrusellerne. Sydøst for Tivoli ligger Ny Carlsberg Glyptoteket. Hele området er en magnet for turister, og det kulminerer på Rådhuspladsen. Der ligger mange hoteller omkring Hovedbanegåden og Rådhuspladsen, hvilket er særdeles praktisk for den, der er turist i København. Rådhuspladsen er også starten på Strøget, som er Københavns fineste forretningsgade. I den anden ende af Strøget ligger Kongens Nytorv, en arkitektonisk meget smuk plads.

Strøget, som er Københavns største forretningsgade, har bibeholdt sin middelalderlige charme og i modsætning til Londons Oxford Street eller Paris’ Champs-Elysées, er Strøget ikke trafikeret, det gør tempoet meget roligere, og det er mere behageligt at gå på indkøb her. På Strøget er der souvenirbutikker og varehuse, caféer og restauranter. Strøget har også mange interessante tværgader, bl.a. Kronprinsensgade, hvor modebutikkerne ligger side om side. I området ligger også vartegnet Rundetårn og den smarte Nansensgade.

Nyhavn er blevet en dansk institution. Det ligger som et folkeligt, myldrende og farvestrålende område ved Kongens Nytorvs nordøstlige hjørne. Nyhavn er et sted, der minder om de hollandske kanaler. Soldater gravede denne kanal i 1671-73, så handelsskibe kunne sejle ind til Kongens Nytorv. I dag er der barer og caféer langs anløbsbroerne, hvor folk flokkes på lune sommeraftner. Om vinteren laves der skøjtebane her til stor glæde for alle, der gerne vil løbe på skøjter. På torvet ligger Det Kongelige Teater.

Rosenborg, Slotsholmen og Christianshavn er Københavns hjerte og byens historiske centrum. Det er her, København blev grundlagt for snart tusind år siden. Slotsholmen er en ø, hvilket man let glemmer, da der er hele 9 broer samt en smal kanal udenom. På Slotsholmen ligger Christiansborg Slot, Folketinget, Det Kongelige Bibliotek og Thorvaldsens Museum. Over for Slotsholmen ligger renæssanceslottet Rosenborg Slot, der er omgivet af seværdigheder som Statens Museum for Kunst og Botanisk Have. Christianshavn på den anden side af vandet er et roligt og stille sted. Her er der masser af maleriske bygninger med pastelfarvede husfacader, og det store trækplaster for at besøge stedet har været fristaden Christiania, som måske ikke bliver her så meget længere.

Frederiksstaden. Tager du retningen nord for Nyhavn, føles det pludselig som at være i Paris. Arkitekturen skifter nemlig på dramatisk vis udseende, og det føles som om du er på Paris brede boulevarder. Frederiksstaden blev bygget af Frederik V i 1700-tallet. Foranledningen var, at han ville bygge et luksuriøst palads og boliger for adelen og de nyrige. Her er der fantastisk arkitektur at se på, og den pompøse marmorkirke Frederikskirken og Amalienborg Slot, som er dronningens residens, viser at det stadig er Københavns fineste område. Det er også i Frederiksstaden, at du finder den berømte statue Den Lille Havfrue. Den lille havfrue sidder på en klippe i vandkanten ud for Kastellet, men hun er meget lille og svær at finde frem til.

Vesterbro og Frederiksberg er to bydele, der er hinandens modsætninger. Vesterbro har længe været et område med mange billige barer side om side, mens Frederiksberg er et eksklusivt villaområde. I de senere år, er Vesterbro dog blev fikset op, så her i dag også er mange små butikker og smarte barer. 

Nørrebro er præcis som Vesterbro et trendsættende, festligt værtshusområde, uden at kvarteret føles snobbet. Atmosfæren er derimod afslappet og hyggelig. Du når Nørrebro ved at passere de tre kunstige søer Sankt Jørgens Sø, Peblingesøen og Sortedamssøen.

Kort over København

Header
Subject
Body
Footer