Bedste fly priser

Kom rundt i Rom

Rom

Rom er en by med en ret lillge bymidte. Det gør, at den er alle tiders, når man vil opleve den til fods. Over længere strækninger kan du dog vælge at tage med sporvogn, bus, tunnelbane eller tog. Lokaltrafikken i Rom hedder ATAC. Når du køber billetter, gælder de til al lokaltrafikken, hvad enten det er COTRAL, MetRo eller Trambus, der står for driften. Husk også at købe billetten, inden du går om bord. Billetterne kan købes i ATAC-automater og aviskiosker. Billetterne gælder til 75 minutters rejse. Du kan også købe et dagskort, hvor du kan færdes ubegrænset med al kommunal trafik. CIS er en ugebillet, der gælder til busserne og tunnelbanen, inklusive linjerne til Ostia. Ugebilletten koster ca. 13 euro.

 

Tunnelbane

Roms tunnelbane består af 2 linjer, linje A og linje B, som knyttes sammen via den centrale station Termini. Linje A kører fra Battistini via Repubblica og Vittorio E til Anagnina. Linje B starter i Rebibbia i nord og kører via Tiburtina, Colosseo og Circo.

Massimo til Laurentina mod syd.

 

Klik her for at se kort over Roms tunnelbanesystem >>

 

Sporvogne

Sporvognene kører mest til forstæderne. Skal du rejse fra Largo Argentina til Trastevere, er linje nr. 8 udmærket.

 

Taxi

Når du tager taxi i Rom, skal du vælge de hvidmalede taxier, der kører med fast takst. Måleren skal altid stå på 0, når turen begynder. Byen er inddelt i 2 zoner for taxierne. Tarif nr.1 gælder for kørsler inden for ringvejen Grand Raccordo Anulare. Uden for ringvejen gælder tarif nr. 2, som er væsentligt højere. Undgå altid de sorte taxier.

 

Taxi Cooperativa Samarcanda, www.samarcanda.it. Cosmos Radio Taxi, tlf. 06-881 77.

 

Udlejningsbil

Vil du have frihed til at færdes i Rom og måske besøge andre steder i Italien, anbefaler vi, at du lejer en bil til det. I Italien er aldersgrænsen for at leje en bil 21 år og 23 år hos nogle firmaer.

 

Kort over Rom

Header
Subject
Body
Footer