Restauranter i Rom

Rom

Maden og det at sætte sig ned sammen med mennesker, man synes om, for at spise et måltid mad er i lige så høj grad Rom som nogen af de store seværdigheder Colosseum og Vatikanet. Og det uanset om middagen er på en luksusrestaurant eller et trattoria i kvarteret. Det italienske køkken er verdenskendt for sine råvarer og vidunderlige smag. En klassisk middag i Rom består af 5 forskellige dele: antipasto (forret), primo (pasta eller suppe), secondo (hovedret af kød eller fisk), contorno (salat eller grøntsager) og dolce (dessert).

 

Restauranttips i Rom:

 

Caffetteria Borromini. Når områdets kontorfolk og arbejdere spiser frokost, er dette et populært sted. Et sikkert kort, hvor du kan spise dig mæt på herlig pizza, røget laks med ost, tage en forret og et glas vin, og det tilmed for højst 10–13 euro.

Via Settembre 124, Metro Barberini.

 

Otello alla Concordia, Populært sted med italiensk mad og en hyggelig gård, der fungerer som vinterhave i de kolde måneder. Prisniveau: Billigt. Via della Croce 81, www.otelloallaconcordia.it

 

Remo. Frisk, sprød pizza serveret på udendørs borde ved Testaccios største plaza. Nyd nogle af byens bedste pizzaer eller mindst lige så gode bruschette al pomodoro. Middag for 12–15 euro. Piazza Santa Maria Liberatrice 44.

 

Tuttifrutti. Innovativ og venlig restaurant, hvor du først indløser et medlemskort, som er gratis, hvorefter du får serveret, hvad der nok er den bedste mad i bydelen Testaccio. Middag med vin for 25–35 euro. Via Luca della Robbia 3 A. Lukket i august måned.

 

Velando. Sjov restaurant, hvor Vatikanets embedsfolk mødes til lækkerier som risotto alle fragoline di bosco, risotto på vilde jordbær. Strudel på frø er et mere dristigt indslag på menuen, mens det meste af det øvrige er almindelig, veltilberedt italiensk husmandskost.

Dyrt (middag over 50 euro). Borgo Vittorio 26,

 

San Teodoro. Førsteklasses fiskeretter og skaldyr, frisk brød og vidunderlige vine på middelalderlig piazza. Her serveres maden undern en stjerneklar himmel. Middag ca. 50 euro. Via dei Fienili, åben nov.–apr., man.–lør. kl. 12.30–15.30, 19.30–00.30. Maj–sep. Daglig kl. 12.30–15.30, 19.30–00.30. Lukket fra midt i januar til midt i februar.

 

Albistrò. Lille, hyggelig kro, der ejes af en schweizer og hans italienske kone. Menuen er en kreativ blanding af forskellige internationale køkkener. Retternes komponeres helt efter årstiden. Imponerende vinliste. Prisniveau: Billigt. Via dei Banchi Vecchi 140a

 

La Tana di Noantri. Et godt sted, hvor man kan spise sammen med børnene. Omfattende og varieret menu med pizza til børnene, mens forældrene kan nyde noget mere avanceret. Man kan i de varme måneder sidde under parasol i den lille gård, der ligger gemt ved siden af Santa Mariakirken. Prisniveau: Mellem. Via Paglia 1

Kort over Rom

Header
Subject
Body
Footer