Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Bedste Fotoblog 2012

Travel blog awards

Vinderen i kategorien Bedste fotoblog:
Renefrederiksen.dk

Hvad betyder det for dig, at du er blevet kåret Bedste Foto-blogger?
Det er et stort klap på skulderen fra alle de som har stemt. Jeg håber det er fordi jeg gør et godt stykke arbejde og folk kan bruge mine beretninger til inspiration for egne roadtrips og finde den hjælp de matte have brug for, til at kunne komme godt af sted på egen hånd. Det viser også at mit valg mht. brug af billeder i mine beretninger er et rigtigt valg og noget mine læsere sætter pris på.

Hvordan kom du i gange med at blogge, og hvad var det, der fik dig til at skrive om netop roadtrips i USA ?
Jeg har blogget siden 2005. Dengang var det mest for at holde familie og venner opdateret med, hvad jeg gik og lavede og hvor jeg var henne (jeg rejste en del i Europa i mit tidligere job). Indtil 2008 bloggede jeg om stort set alt, men havde været på roadtrip i USA fem gange og jeg bloggede en del mere fra de ture end ellers. 2008 var også året hvor nogle venner skulle en måned af sted til USA og spurgte mig til råds. Jeg satte ord på en del af det praktiske, og fandt ud af, at det var noget jeg brændte for, så mine praktiske råd fandt vej ud på bloggen og antallet af besøgende tog til efterhånden som jeg fyldte flere råd ind på siden, skrev indlæg fra mine ture og svarede på spørgsmål.

Hvad driver dig når du skriver, og hvordan vælger du hvilke fotos du vil lægge op sammen med dine tekster ?
Et ønske om at andre også bør opleve det jeg lige har set, hørt, smagt, gjort. Jeg skriver for at hjælpe andre til bedre oplevelser i USA. Mine rejsebeskrivelser skulle gerne give inspiration til andre I deres planlægning, og de praktiske råd er også med til at fjerne det farlige ved at rejse langt væk, leje en bil og køre rundt på egen hånd. Jeg benytter i høj grad billederne til at minde mig om hvad oplevelsen var. Jeg har så megen erfaring med blogging at jeg ubevidst fotodokumentere min oplevelse på en måde, så jeg kan fortælle om oplevelsen ud fra billederne. Mine rejsebeskrivelser indeholder ofte mange billeder i modsætning til andre rejseblogs, hvor der måske kun er et eller to. I mange situationer er det nemmere at vise et billede med få linjer tekst end at bruge mange linjer tekst uden billede, for at beskrive en oplevelse. Jeg prøver hverken at være journalist eller professionel fotograf på mine rejser, så har fundet mig det leje der falder mig naturlig.

Hvilket kamera tager du dine billeder med?
Jeg benytter primært tre kameraer.

  • Canon 650D + Tamron 18-270 mm. Objektivet er et bevidst kompromis mellem funktionalitet og kvalitet. Jeg rejser let og vil hellere kunne tage billeder i en fart end at skulle skifte rundt mellem objektiver.
  • Casio Exilim EX-ZR 200 Det er et kompakt kamera som ligger godt i lommen, tager gode billeder i lav belysning, full HD video og så har den en HDR funktion som hjælper til nogle gode billeder i svære situationer.
  • iPhone 5 Der er sneget sig billeder fra denne ind på bloggen, men mest bruger jeg min iPhone til de billeder som sendes ud på Facebook og Twitter undervejs på en roadtrip.
Til video bruger jeg de samme tre.

Derudover har jeg et Vooni stød- og vandtæt kamera (som bliver opgraderet til et GoPro inden længe). Og så har jeg et sæt Liquid Image Summit Series briller. Oprindeligt købt som skibrille, men har siden også været brugt som kamera på zipline ture, snow tubing (om sommeren), jetski ture mm.

Har du et råd til dem, der kunne tænke sig at starte en fotoblog?
Find din niche og udforsk den. Billeder behøver ikke være perfekte for at fortælle en god historie. Hvis din fotoblog har et tema og ikke benytter tekst, er det vigtigt at være skarp i valg af billeder. På en blog med tkest indlæg, er gør det ikke noget der er mere end et billede til at hjælpe med at fortælle historien og understrege oplevelsen.

Hvad er dine fremtidige planer for bloggen?
Jeg vil benytte mig mere af video i fremtiden og så skal jeg helt klart lege noget mere med timelapse. Derudover er der en række tekniske ting jeg skal have ordnet på min side, så den er bedre rustet til fremtiden. Den mest umiddelbare plan for fremtiden bliver eksekveret senere på måneden, hvor jeg tager til Toronto og tilføjer Canada som roadtrip destination på bloggen.

Hvordan vil du fejre din udnævnelse ?
Ved at takke alle de som har stemt. Jeg er utrolig glad for alle de som vender tilbage til min blog, læser mine beskrivelser, stiller spørgsmål og hjælper andre med at svare på diverse spørgsmål. Jeg har også en masse trofaste læsere på Facebook som jeg ved også har medvirket til denne award. Og så ved at tage en stor Jack D. Tennessee Honey og cola.

Og endelig - har du et sjovt minde, du gerne vil dele med os ?
På en øde strækning i det sydlige Texas kom jeg tæt på en flok ådselsædere. Der lå en påkørt Javelina i den ene vejbane og 7-8 gribbe havde et festmåltid. Jeg parkerede 100 meter fra dem og bevægede mig langsomt frem. Hvert 3-5 minut kom en bil forbi og gribbene lettede og når det skete, gik jeg tættere på, indtil jeg var ca. 10 meter fra det påkørte dyr. Nu var der kun to gribbe som var modige nok til at spise mens jeg var så tæt på. De andre kredsede i stedet lavt over hovedet på mig. Jeg skød en masse billeder og havde en utrolig oplevelse.

https://www.renefrederiksen.dk/2010/04/05/gribbe-paa-rov-i-texas-badlands/

 

Besøg bloggen: https://www.renefrederiksen.dk/


Header
Subject
Body
Footer