Helsinki

Helsinki

Helsinki – en moderne kulturby

 

Helsinki er en by, der har hentet inspiration i Rusland, Sverige og på kontinentet. Byen er lille, men både eksotisk og forbløffende smuk.

 

Førhen var Helsingki en fattig by, men det blev der lavet om på, da byen blev valgt til at afholde Olympiaden i sommeren 1952. Dengang var byen meget passende  navngivet Sauna. Det var også første gang, der kunne købes tyggegummi og Coca Cola i butikkerne. Restauranter og udendørs serveringer skød op som svampe af jorden, og byen livede op på en måde, der sjældent er set. For indbyggerne i Helsinki var Olympiaden meget stor på rigtig mange måder.

 

Helsinki er en ret lille by, som du sagtens kan gå igennem til fods på et par timer. Du kan også nå at se de fleste seværdigheder og finde frem til de fleste kroer og restauranter. Mange seværdigheder i Helsingfors er attraktioner, der stammer fra den tid, da byen var russisk, mens andre er noget mere moderne. Når du besøger byen, må du absolut se den halvt underjordiske Tempelpladsens Kirke fra 1969. Andre seværdigheder, der er symboler for byen, er storkirken og statuen af Havis Amanda.

 

Byen er i dag kendt som en moderne kulturby, og den, der elsker at suge kultur til sig, er virkelig kommet til den rette by. Her kan du frådse i kunstudstillinger, koncerter, museer og teaterforestillinger. Helsingfors har hele 70 museer. Det bedste tidspunkt at besøge bygen er om foråret og i sommermånederne. På det tidspunkt blomstrer parkerne, og såvel udendørs serveringer som menneskene liver op. Sørg for at tage en picnic i Brunnsparken eller en kop kaffe i byens kendte café Kappelli. Helsinki har også hele 22 badestrande, så hvorfor ikke sørge for at få en dukkert, hvis vejret ellers er til det?


 

Kort over Helsinki

Header
Subject
Body
Footer