Seneste flybillet søgning

Mobil rejseplan

Nyhedsbrev

Bedste fly priser

Bedste flybilletpriser med KLM

Bedste flybilletpriser med SAS

Bedste flybilletpriser med Lufthansa

Seværdigheder og aktiviteter i Helsinki

Helsinki

Senatstorvet/Senaatinori. Både torvet og den berømte Storkirke, der ligger her, er tegnet af arkitekten Carl Ludvig Engel. Torvets forbillede er Sankt Petersborg, hvilket har bevirket, at Senatstorvet har været med i utallige Hollywoodfilm og spillet rollen som den russiske by. Midt på torvet står tsar Alexander II, som et symbol over Ruslands indflydelse på Finland i 1800-tallet. På Storkirkens tag står figurerne af de tolv apostle og skuer ud over torvet og Helsingki Universitets gule og hvide hovedbygning, som også ligger her. Midt for universitetet ligger Rådhusborgen, hvor statsministeren har sit kontor.

Tempelpladsens Kirke/Temppeliaukio, Lutherinkatu 3. Halvt underjordisk kirke, der er hugget ud af bjerget og én af Helsinki´s største turistattraktioner. Kirken er fra 1969 og har en grottelignende atmosfære. I dag anvendes den ofte til gospel og klassiske koncerter. I taget findes det, der giver den gode akustik – 22 km kobbertråd, som er indfældet i taget.

Brunnsparken/Kaivopuisto. Helsinki´s grønne oase om sommeren. Medbring et picnictæppe og nyd alt det grønne og lyt til nogle af de udendørs koncerter, der ofte gives her. Sidder du ud mod vandet, kan du se, hvordan finlænderne ifølge gamle traditioner kommer hertil og håndvasker deres tæpper i havet.

Uspenskijkatedralen, på Skatudden. Nordens største ortodokse kirke. Uspenskijkatedralen fra 1868 er med sine "løgkupler" lige så smuk indvendigt som udvendigt. Gå op ad trapperne og kom indenfor. Her møder du det store hvælv, der bæres oppe af de 4 enorme granitsøjler, røgelsesdufte, tændte lys og en flere meter høj altertavle med en utroligt smuk udsmykning.

Salutorvet/Kauppatori. Salutorvet ligger ved havnen, hvor du kan købe fisk og souvenirer eller bare nyde den boblende markedshandel, især om sommeren. Ser du mod Esplanadparken, ser du Ville Vallgrens havfruestatue Havis Amanda, et af de vigtigste symboler for Helsinki.

Fæstningen Sveaborg/Suomelinna. Et af Finlands mest betydningsfulde bygningsmonumenter ligger et kvarters rejse med båd fra Salutorvet. Fra 1991 er Sveaborg sammen med de nærmeste omgivelser blevet optaget på Unescos liste over verdens kulturarv. Den historisk vigtige fæstning suppleres i dag af gallerier, museum og caféer. Om sommeren er det et foretrukket udflugtsmål for indbyggerne i Helsinki.

Kiasma, Mannerheiminaukio 2. Helsingki´s mest berømte museum. Her er der en stor samling nutidskunst både af finske og udenlandske kunstnere.

Turistinformationen ligger på Rihkamakatu 4, www.porvoo.fi.

Kort over Helsinki

Billige fly til Helsinki

Header
Subject
Body
Footer