Bedste fly priser

New York

New York

New York – byernes by

”Big Apple” er et herligt koncentrat af hele verden, hudfarver, kulturer, dufte, mad og stilarter. New York er en verdensby og tilhører alle, der føler sig hjemme der. Mennesker fra hele verden er strømmet hertil for at realisere deres drømme. Indvandringen har sat sit præg på hele bydele, som Little Italy og Chinatown. New York er byernes by, en grænseløs by, hvori skyskraberne knejser højt mod himlen, og som møder havet. Neon og blinkende lys oplyser gader, der aldrig sover. Her er noget for enhver smag, uanset om du søger musik, museer eller butikker. Hård punk og klassisk opera. Børsmæglere og jetset. Det var jazzmusikerne, der i 1920’erne døbte New York ”The Big Apple” – det store æble, fordi berømmelse i byen var den største frugt, de kunne plukke i løbet af karrieren. Denne påstand er lige så aktuel nu som dengang.

Ved Hudsonflodens indløb våger Frihedsgudinden roligt over byen og byder velkommen til alle, der ankommer til New York.

New York City består af de 5 områder: Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens og Bronx. Her bor der i alt over 8 millioner mennesker. De fleste turister, der besøger byen, ender på Manhattan, hvor man finder størstedelen af alle byens seværdigheder. Øen Manhattan er over 3,2 kilometer lang og næsten 4 kilometer bred.

Du lærer bedst Manhattan at kende til fods. Spadsér fra bydel til bydel. Ingen del ligner de andre, Greenwich Village med lave huse og blomsterkasser under vinduerne, Chelsea med de mange gallerier, det trendsættende SoHo eller Upper East Side med luksusboliger og smarte virksomheder. Skulle du mod forventning blive træt af bylivet, så ligger naturen lige rundt om hjørnet, i form af Central Park – byens lunger.

Kort over New York

Header
Subject
Body
Footer