Bedste fly priser

Seværdigheder i New York

New York

Times Square er stedet, hvor hele byens samles for at fejre nytåret. Dette sted er symbolet på New York, en turistmagnet, der hele tiden ombygges og suppleres med nye store fest- og sportsarrangementer. Det er her, følelsen af "the city that never sleeps” indfinder sig. Området inklusive 42nd Street har fået en enorm fornyelse i de senere år. Lige før teaterforestillingerne begynder, koger hele området af mennesker og biler.

Central Park er en oase i byen med store græsplæner, mange træer, en lille sø og skøjtebane om vinteren. Om sommeren er en perfekt forlystelse at studere folkelivet og more sig over de ekshibitionistiske rulleskøjteløbere.

Metropolitan Museum of Art, kaldet The Met, er et gigantisk museum med 3 millioner genstande i sine samlinger. Gå til den afdeling, du er mest interesseret i, for du kan ikke nå det hele.

Guggenheim Museum, bygningen er et spiralformat kunstværk med moderne og impressionistiske værker. Museet er tegnet af Frank Lloyd Wright.

Gospel. Gå ikke glib af den oplevelse, der er at nyde gospelsang i hjertet af Harlem. Flere baptistkirker har særskilte tilskuerpladser til turister. Her er du velkommen, også selv om du kun er nysgerrig.

Empire State Building. Det var førhen verdens højeste bygning. Intet andet sted finder du en så strålende udsigt over verdensbyen New York. Om natten oplyses den af forskellige farver, der skifter alt efter årstiden, og om det er helligdag.

Ground Zero Her stod en gang de mægtige tårne World Trade Center. Aldrig kommer billedet af flyene, der hamrer ind i tårnene, til at forsvinde fra vores nethinde. Brug som newyorkerne en stund til eftertanke, og kast dig så ud i livet igen.

Rockefeller Center er et enormt kompleks med 19 bygninger. Om vinteren kan du løbe på skøjter her og beundre det berømte kæmpemæssige julegrantræ. Rockefeller Center, mellem Fifth og Sixth Ave og mellem 48th og 51st

Ellis Island er et interessant udflugtsmål, hvis du gerne vil se, hvordan dine amerikanske slægtninge ankom til det amerikanske kontinent. Tag båden fra Battery Park, men fortsæt forbi Frihedsgudinden videre til Ellis Island. Ellis Island Immigration Museum, www.ellisisland.com.

Frihedsgudinden er givetvis New Yorks mest kendte symbol. I år 1885 blev den i mindre stykker fragtet til New York fra Frankrig, der forærede USA den grønirrede kobberdame som et tegn på venskab. Tag hertil med færgen Statue of Liberty, som sejler hvert 25. minut fra Battery Park, på Manhattans sydspids. Køb billetterne ved Castle Clinton, Battery Park.

Wall Street Tidligere pelsmarked, der blev til New York Stock Exchange. Børsen er lukket land for besøgende, men gadens mylder er et herligt skue.

Chinatown Ikke længere den største kinesiske bosættelse i New York, men helt klart en uovertruffen oplevelse. Duftene, grøntsagerne, de levende søagurker, skildpadder og padder – alt efter årstiden. McDonalds på kinesisk og telefonkiosker, der ligner pagoder. Husk at besøge Dim Sum Go Go, en god kinesisk kro, der hurtigt serverer 4 små retter. 5 East Broadway ved Chatham Square.

Greenwich Village Charmerende bohemekvarter med musikere og kunstnere, med caféer, romantiske restauranter og genbrugsbutikker.

St. John the Divine Katedralen, som er én af verdens største, blev påbegyndt i 1892 og er endnu ikke færdig. Her kan du også lytte til middelaldermusik. St. John the Divine, 1047 Amsterdam Ave/112th St, www.stjohndivine.org.

Brooklyn Heights Promenaden Den perfekte promenade. Kast et blik ud over vandet, og du ser Manhattan, Verrazanobroen og Frihedsgudinden. Man kommer til strøget via Montague Street. Brooklyn.

Williamsburg Et område, der er helt forvandlet. Fra nedslidt industriområde til smart og ungt kunstnerområde. Mange kunstnere er desværre allerede blevet tvunget til at flytte på grund af den stigende husleje.  Tag tunnelbanelinje L fra Union Square og kør til Bedford Ave.

 

 

 

Kort over New York

Header
Subject
Body
Footer