Bydele og områder i Paris

Paris

Bydele og områder i Paris - Paris deles af floden Seinen, som deler centrum i to klart adskilte dele. Det ligger også to små øer ude i midten.

Øerne: Ile de la Cité, her ligger nogle af de vartegn, der mest af alt symboliserer Paris: Notre Dame, den klassiske filmbro Pont Neuf og La Conciergerie. Ile St-Louis hedder det største ø mod vest, og her er der fantastisk arkitektur, smalle snoede gader og nogle af de mest eksklusive boligkvarterer i Paris.

Højre flodbred Her ligger det Paris, du ser på postkortene med museer, paladser, brede boulevarder og det charmerende Montmartre med de mange gyder og stræder.

Montmartre, Paris mest omtalte kunstnerkvarter, ligger allerhøjest i byen, flere kilometer nord for Louvre. Her er Sacré Coeur, fiduskunstmalere og turister, men det ægte skinner igennem. Picasso har tidligere boet i området.

Sydlige flodbred, her har de store tænkere Sartre, Camus og Rimbaud færdedes. Universitetet Sorbonne og Paris’ mest kendte bygning Eiffeltårnet ligger også her.

Place de la Bastille har altid fungeret som grænsen mellem den sprudlende midtby og yderområdernes mere barske miljøer. Torvet markerer begyndelsen af Rue Sant Antoine, der siden glider over i Napoleons langstrakte Rue de Rivoli. Følg den til slutningen ved Place de Concorde, og du har set mange af Paris’ fineste historiske steder undervejs.

Les Halles ligger i nærheden af Bastillen. Her afholdtes førhen ét af byens største markeder, hvor der flittigt blev handlet med frugt, grøntsager og andre levnedsmidler. Markedet blev dog flyttet til forstaden Rungis i 1969, hvilket mange var kede af. I stedet for kom Forum des Halles, der blev fyldt med butikker, fastfood og ét af byens livligste knudepunkter for tunnelbanen.

Palais de Louvre og Jardin des Tuileries udgør i forening midtbyens hjerne og lunger. Louvre har her en grøn forlængelse gennem Tuilerie-haverne hen mod Place de la Concorde.

Place de la Concorde er det største torv i Paris, som åbner op for hovedstaden. Perspektivet strækker fra Louvre mod vest til Triumfbuen mod øst, til Egl. De la Madeleine mod nord og Assemblée Nationale på Seinens modsatte side. Place de la Concorde har skrevet historie, det var her Marie Antoinette og Louis XVI havde deres endelige møde med guillotinen.

Champs-Elysee er Paris’ stolte paradegade, der fører hen mod Triumfbuen og Place Charles-de-Gaulle. Det er den nationale festplads – for krigens afslutning, fred og vm-triumfer i fodbold. Her er forretningerne luksuriøse og eksklusive som Jean-Paul Gaultier, Chanel og Louis Vuitton, og der er flotte hoteller, elegante restauranter og de kendte natklubber Lido og Queen.

Eiffeltårnet og Hotel des Invalides er to af Paris’ mest dristige bygningsprojekter. De ligger begge tværs over Seinen fra Place de Concorde og selve området hedder officielt det 7. Arrondissement.

La Defense kan beskrives som Paris’ futuristiske Manhattan og er placeret i storbyens forgrund. Over 100.000 mennesker arbejder her, og der bor ca. 35.000 i skyskraberne. Indbyggerne har tilmed fået deres egen triumfbue.

Kort over Paris

Header
Subject
Body
Footer