Barer og natklubber i Athen

Athen

Psyrra, Miaouli 19, tag metro til Monastiraki. Meget lille, original bar med rekvisitter fra 1950’erne og et stampublikum, der især består af studerende og unge trendsættere.

Brettos, Kydathineon 41, tag metro til Akropolis eller Syntagma. Kultbaren Brettos er også Athens ældste destilleri. Her drikkes der hjemmebrændt ouzo i en stille og skummel atmosfære. Ejeren, Dimitros Bressos, tapper ouzoen direkte fra egetræstønden. Bag baren er der meterhøje hylder, fyldt med smukt farvede flasker, der oplyses bagfra.

Lavabore, Fillelinon 25, metro Syntagma. Her er der lidt mere simpelt end i Athens smarteste klubber. Halvdelen af gæsterne er turister, halvdelen atheniensere og i forskellige aldersgrupper. Du behøver ikke klæde dig fint på for at komme ind her. Lavabore er ét af de få steder i Plaka, hvor der er diskotek. Der lukkes kl. 5 om morgenen. Drink indgår i entréen.

Perivoli TO´uranou, Lysikratous 19, tag metro til Monastiraki. Klubben ligger midt i turistkvarteret og der spilles rembetika, som er græsk folkemusik, ofte med et blueslignende tema.

Underground Rock Club Café, Metaxa 21, tag metro til Omonia, er en rigtig frisk musikklub og bar med trægulv og murstensvægge. Ud af højtalerne dundrer bl.a. Nirvana og U2

Ta Tria Gourounakia, Skoufa 73, tag metro til Panepistimio. Café, bar og klub i ét. Her møder du det raffinerede Athen, hvide lædersofaer, rosa vægge, hvidt plankegulv og blanke glasborde.  Her kan du tage en kop kaffe, en øl eller spise middag. Og om aftenen er der klub med dans i kælderen.

Plusmatic, Vouliagmenis Avenue 268, sporvogn fra Syntagma. Klub, der drives af folkene bag Athens klassiske og kendte klubber Plus Soda og U-Matic. De spiller mest techno, trance og electro. Mange internationalt kendte discjockeys.

Kort over Athen

Header
Subject
Body
Footer