Seværdigheder i Athen

Athen

Arkæologisk nationalmuseum. Athens arkæologiske museum er blandt verdens bedste, når det drejer sig om antikken. Det blev åbnet allerede i 1891, men gennemgik en stor renovering i 1990’erne plus én mere, der var færdig til Olympiaden i 2004. Museet er i høj grad værd at besøge.

Akropolis. Akropolisklippen hæver sig 150 meter over havet. Hovedtemplet Parthenon er tilegnet gudinden Athena.

Dionysosteatret. I dette amfiteater, der er hugget ud af Akropolisbjergets sydside, blev det græske drama til.

Herodes Atticus Odeon. Det var den vigtigste kulturelle arena i Athens romerske periode.  Det ligger vest for Dionysosteatret.

Athens Agora. Det var Athens centrum i antikken. Her er der markeder, domstole, teatre og skoler. Religiøse ritualer og politiske møder foregik her. I dag ligner det mest en dårligt vedligeholdt fodboldbane med grus og nogle få ruiner langs kanterne.

Mitropolis. Athens katedral, som hedder Mitropolis på græsk, er den græskkatolske ærkebiskops hovedsæde. Katedralen indeholder mange helgenbilleder og relikvier, som græskkatolske besøgende kommer for at kysse og vise respekt.

Panathenske Stadion. Blev bygget af Lykourgos 330-329 f.Kr. I 100-tallet e.kr. gav romerne dette stadion en ansigtsløftning, da det fik siddepladser af marmor, og det blev anvendt til ceremonier og forskellige blodige forestillinger, hvor man ophidsede vilde dyr mod hinanden. Det stadion, som ligger her i dag, er en kopi fra 1890’erne.

Kort over Athen

Header
Subject
Body
Footer