Indkøb i Athen

Athen

Tag på indkøb i Athen

 

Kolonaki er Athens mest moderne indkøbsområde. Her er der masser af mærkevarebutikker samt en masse caféer og barer, hvor du kan tage en pause fra indkøbene og sidde og se på folk. Tøj og sko dominerer. Start fra Platia Kolonaki og spadser derefter ad parallelgaderne Skoufa og Tsakalof i nordvestlig retning. Her finder du bl.a. mærkevarebutikker som Sisley, Diesel, Benetton, Guess samt butikskæder som Zara og Accessorize. Men der er også mange små, spændende og dyre konceptbutikker.  

Ermou er Athens svar på Londons Oxford Street. Du skal tage hertil, hvis du vil købe tøj, sko og tilbehør. Her ligger de fleste store europæiske mærkevarebutikker og varehuse: Zara, Accessorize, Lacoste, Marks & Spencer, Mango, Mary Lides, Hondos Center med flere.

Monastiraki minder om basarerne i Tyrkiet, Nordafrika og Mellemøsten. På gågaden Ifestou, der starter ved Platia Monastiraki, er det altid liv og glade dage med en brusende folkemængde, og der pruttes om prisen. Her kan du købe billigt tøj, t-shirts, fodboldtrøjer, sko, kortskaftede støvler, brugte møbler, solbriller, vandpiber og meget andet. Midt i vrimlen ligger der flere gode traditionelle græske caféer og fastfood-steder med gyros og kebab. 

Central Market, Athens torvehal. Dette er himmeriget for enhver, der elsker god mad. Selve torvehallen har en stor afdeling til kød og én til fisk. Selv om du ikke køber noget, er det en oplevelse at slentre gennem torvehallen og suge alle indtrykkene til sig: Det er en rejse tilbage i tiden.Torvehallen ligger på Athinasgaden mellem Omonia og Monastiraki.

Monastiraki. Området er fyldt med alle slags antikviteter og butikker med folkekunst. Der er loppemarked hver søndag. 

Plaka. Den gamle by. Traditionelt håndværk med sølv, læder og keramik.

Kort over Athen

Header
Subject
Body
Footer