Bydele og områder i Palma

Palma De Mallorca

Bydele og områder i Palma de Mallorca

 

Gamle by. Bag katedralen er der et charmerende område med små snoede gader med renæssancehuse, små torve og maleriske barokkirker. Dette område er hjertet i det, der er det gamle Palma. Den gamle by regnes ofte for at være området fra katedralen op til torvet Placa Cort. Her er det selve stemningen, menneskene og folkemylderet, du skal opleve, selv om også kirkerne Església de Santa Eulalia og Basílica de Sant Francesc er værd at besøge. Her ligger også Palmas bedste museum, Museo de Mallorca.

 

Sa Llotja ligger sydvest for Palmas centrum og omgives af det grønne torv Placa La Feixina, motorvejen Passeig Sagrera, som følger vandet og knyttes til centrum via alléerne Pg Antoni Maura og Passeig des Born. Området Sa Llotja er Palmas mest turistmyldrende område. Her ligger nogle af byens designhoteller og masser af barer og restauranter af virkelig god kvalitet. Området har fået navn efter den gamle smukke børsbygning fra 1500-tallet, som ligger på torvet med samme navn.

 

El Puig de Sant Pere er et lille charmerende område, der strækker sig vest for Passeig des Born og nordpå til Avinguda Jaume III. Smalle stræder omgivet af smukke husfacader i renæssancestil. Se gerne lidt nærmere på de detaljerede facader på adresserne C/Sant Feliu nr. 8 og 10. Sidstnævnte viser et ækelt monster, der rækker tunge.

 

Santa Catalina. Palmas eget Soho og det hotteste område i byen netop nu. Priserne på lejlighederne er skyhøje, og der ligger designede barer og caféer på næsten hvert gadehjørne. I Santa Catalina finder du ingen seværdigheder, men så meget desto mere mallorcansk folke- og natteliv. Her er størstedelen Palmas egne indbyggere, og der er ikke ret mange turister. Har du lyst til en kold øl eller en kop kaffe, finder du det hurtigst på den større gade Avinguda Argentina. Har du lyst til tapas eller andet godt, så tag til C/Fabrica, hvor du finder flere af Santa Catalinas bedste restauranter.

 

Passeig Maritim er navnet på den store motorvej, der følger havet neden for selve

Palma. Langs vejen ligger flere af Palmas natklubber, adskillige restauranter, store hoteller, lystbåde og det glitrende hav.

 

Portitxol. Går du mod vest neden for katedralen, ender du ved et af Palmas nyeste hot-spots, havnen Portitxol. Havnen var tidligere et fiskerleje, men er for nylig blevet forvandlet til et festligt café- bar- og restaurantområde. Den gamle fiskerstemning er der dog stadigvæk, og den gør, at området er unikt og ikke kun moderne og smart. Portitxol er i høj grad værd at besøger, gerne til en skaldyrsmiddag eller en aften med tapas og vin.

Kort over Palma De Mallorca

Header
Subject
Body
Footer