Seværdigheder i Palma

Palma De Mallorca

Seværdigheder og aktiviteter i Palma de Mallorca

 

Catedral de Palma er byens fantastisk smukke katedral. Den er også en af Mallorcas største seværdigheder. Katedralen stod klar i begyndelsen af 1600-tallet. På catalansk kaldes katedralen for La Seu, hvilket betyder nogenlunde ”det overdådige skib, der anlagt ved havnen”. Katedralen er ikke kun imponerende udefra, men også indvendigt. Taget er 44 meter højt på det højeste sted. Også lyset udefra er smukt. Ind gennem 32 vinduer med forskelligt farvede glasstykker filtreres dagslyset, så det skaber en næsten kalejdoskopisk lysvirkning. Det største vindue består af 1236 farvede glasruder og har et areal på næsten hele 100 kvadratmeter. Katedralens museum rummer værdifulde klenodier, eksempelvis mange malerier. Entré ca. 4 euro.

 

Palau de L’almudaina ligger midt for Catedral de Palma og var fra begyndelsen

de mauriske herskeres palads, men blev senere også residens for de mallorcanske konger. Paladset er overdådigt, og det anvendes i dag bl.a. som kontor for Mallorcas lovstiftende forsamling og militæret. Entré ca. 3 euro.

 

Passeig des Born er en af Palmas mange alléer og har været byens vigtigste promenadestrøg siden 1500-tallet. I dag søger folk mest hertil, fordi byens bedste forretninger ligger i nærheden eller for at få lidt skygge eller slappe af et øjeblik. Palmas turistbureau ligger også her.

 

Placa Major Palmas store torv. Her lå der førhen et marked for fisk og grøntsager, men nu er der fyldt med udendørs fortovsserveringer, turister og butikker i stedet for. Under Placa Major ligger der et stort underjordisk indkøbscenter. Udbuddet er dog ikke det mest spændende.

 

Castell de Bellver er en fæstning, der ligger ca. 3 kilometer fra Palmas bymidte.

Fæstningen blev bygget i 1400-tallet, og der er en fantastisk udsigt ud over Palma by, havnen og havet. Der er også et museum inde i fæstningen. Her finder du bl.a. en halvnøgen, sovende Afroditefigur i alabast og forskellige dyr, der hugget ud af marmor. Turistbusserne, der kører sightseeingture inde i byen, standser her. De gør det let at gøre det til en 1-dagstur. Man kan også tage bus nr. 6 fra Placa Reina, fra torvet lige neden for katedralen, til Placa Gomila. Fra busstoppestedet er der ca. 1 kilometer op til Castell de Bellver. Fra april til september har Castell de Bellver åbent man.–lør. kl. 08.00–20.00 og søn. kl. 10.00–19.00. Fra oktober til marts er her åbent man.–lør. kl. 08.00–19.00 og søn. kl. 10.00–17.00.

Entré ca. 3 euro. Der er gratis adgang om søndagen, men da er museet lukket.

 

 

Can Marqués. I Palmas gamle bydel er der mange gamle pragtfulde villaer. Can Marquès er en af de få, man kan besøge. Huset er fra 1300-tallet, men fik sit nuværende udseende i begyndelsen af 1900-tallet. Dele af huset er i dag private lejligheder, men den del, der er åben for offentligheden, giver et interessant indblik i, hvordan Palmas rige levede førhen. Can Marquès ligger på C/Zanglada 2A, to gader nord for katedralen. Åbent man.–fre. kl. 10.00–15.00. Entré 6 euro. www.casasconhistoria.net.

 

Museo de Mallorca er helt sikkert Mallorcas bedste museum, som giver et interessant og udmærket billede af øens historie. Museet ligger i en gammel fornem renæssancevilla. Det gør oplevelsen ved besøget endnu bedre. Her kan du bl.a. se på statuer samt arabiske og mauriske smykker fra øen, og der er også mange malerier, hvoraf mange er helt tilbage fra 1300-tallet. Der er også en del nutidig kunst. Museet ligger øst for katedralen, på C/Portella 5. Museo de Mallorca er åbent tirs.-lør. kl 10.00–19.00 og søn. kl. 10.00–14.00. Entré ca. 3 euro.

Kort over Palma De Mallorca

Header
Subject
Body
Footer