Aktiviteter i Bangkok

Bangkok

Her er vores bud på 10 ting du bør opleve, når du er i Bangkok.

1. Besøg Smaragdbuddhaen.  Det er en jævn strøm af mennesker, der søger mod den højtærede Smaragdbuddha. Den sidder øverst på en guldpiedestal i Wat Phra Kaeo og er landets vigtigste klenodie. Pladsen har en kolossal symbolværdi, og thailænderne valfarter hertil med dyb respekt. Smaragdbuddhaen er ikke særlig stor, 66 centimeter høj og 48 centimeter bred, og den forsvinder næsten mellem alt guldet og udsmykningen.

2. Demokratimonumentet er et stort, hvidt og iøjnefaldende monument, der minder lidt om en hængende åkande. Monumentet blev opført som en hyldest til landets første grundlov.

3. Den flydende marked finder sted ca. 15-16 km fra Bangkok og er en fantastisk oplevelse. Det er bedst at besøge markedet tidligt om morgen, hvor kvinder med stråhatte og både fyldt med grøntsager og frugt ankommer for at sælge deres varer.

4. Wat Po er Thailands største tempelkompleks, og inden for murerne finder man den kendte hvilende Guldbuddha, som er 46 meter lang og 15 meter høj. Wat Pho fungerer som undervisningscenter, og her uddannes bl.a. landets bedste massører. Traditionel thaimassage koster 300 baht i timen.

5. Bådtur på Chao Phrayafloden er en billig og sjov fornøjelse, der giver dig mulighed for at opleve og se byen fra dens bedste side.

6. Det kongelige palads har stået tomt fra 1940’erne, men dele af det er i dag åbnet som museum. Paladset er en blanding af italiensk renæssance og klassisk thaiarkitektur, og det mest imponerende er Chakri Mahaprasat, som er den sidst fuldførte bygning.

7. Lumphini er Bangkoks grønne fristed. Den smukke park i udkanten af Silom er et sted for alle. Lej en båd til at sejle på den lille sø, nyd en picnic, deltag i thai-chi og aerobics eller se på folk. Der er også svømmebassin og udendørs motionscenter.

8. Besøg Chinatown for virkelig at opleve det rigtige thailandske hverdagsliv og de gamle dele af Bangkok. Chinatown er et mylder af smalle stræder, farvestrålende markeder og gadeboder.

9. Floder & kanaler. Langs floden og kanalerne findes det fleksible og aldrende Bangkok. Huse på stylter vender ud mod grågrønt kanalvand, hvor man ser folk, der fisker med net, der kastes ud. Her leves livet i et andet tempo - stress og jag, som i Bangkoks gader, virker meget langt væk. Tag hertil på en arrangeret bådtur.

10. Slangeinstituttet. Bangkoks slangeinstitut er verdens ældste af sin slags og her er der kobraer, kraitere og vipere, som malkes for gift, der anvendes til at fremstille serum.

 

Kort over Bangkok

Header
Subject
Body
Footer