Restauranter i Bangkok

Bangkok

At spise i Thailand, og især i Bangkok, er en lige så stor oplevelse som på fine restauranter i Paris eller Rom. Forskellen er blot, at du her har råd til at prøve det hele.  Uanset hvor du spiser – ved et fortovskøkken eller i en luksusrestaurant – venter der dig alle tiders smagsoplevelse. I Bangkok er Thailand samlet rent madmæssigt, der er sydthailandsk, brændende isaan, chiangmai-pølse og skaldyr fra Siambugten. Her er der også mad og smagsoplevelser fra det øvrige Asien, f.eks. Indien, Kina, Vietnam, Laos og Japan. Har du lyst til vestlig mad, findes den især på Sukhumvit Road og i lidt mindre omfang på Khao San Road.

Vil du gerne spise thailandsk, godt og så billigt som muligt, bør du besøge nogle af fødevaremarkederne.  En middag på en mellemklasserestaurant koster ca. 50 kroner.

Forslag til restauranter:

Anna’s Café, Sala Daeng, Silom (ca 200 m inde på gaden fra Silom), tlf. 02-632 02 19. Thailandsk kogekunst, som man drømmer om i flere uger bagefter, nogle af retterne er særdeles stærke. Stilfuldt og elegant uden at være dyrt. Findes flere steder i byen. Prisniveau: Mellem.

Reflections, 85 Soi Ari, Phaholyothin, skytrain til Ari, tlf. 02-270 33 44. Denne endnu uopdagede restaurant og hotellet er en eksplosion i kitsch: Rosa, knaldgult, lyseblåt og plast. Thaimad og japansk. Hyggeligt og sjovt sted. Prisniveau: Mellem.

Eat Me, Pipat 2, tel 02-238 09 31. Pænt, specielt, stemningsfuldt og med virkelig god service. Meget omtalt og næsten altid fuldt. Bestil i god tid. Blandet køkken med australsk, thailandsk og middelhavskogekunst. Læderlænestole og hvide vægge, nogle gæster sidder også på en balkon. Prisniveau: Mellem til dyrt.

Supatra River House, 266 Soi Wat Rakhang, Thanon Arun Amarin, tlf. 02-411 03 05. Her serveres ganske udmærket thaimad, som ikke skuffer nogen. Du har udsigt over Chao Phraya-floden og gratis både fører dig over floden fra Tha Maharat-molen, ud for gaden Thanon Maharat (lige syd for Nationalmuseet). Prisniveau: Mellem.

Bang Poo Seafood, Samut Prakan. På grund af beliggenheden skal der bruges en dagsrejse til forstaden Samut Prakan og havet, men turen er det værd. Flere helt nye restauranter ligger længst ude på en mole omgivet af måger og fiskerbåde i horisonten. Mange thailændere tager hertil, men næsten ingen turister. Virkelig gode retter med fisk og skaldyr til særdeles rimelige priser. Restauranten er en del af tangens rekreationscenter, Bang Poo Resort. Prisniveau: Billigt.

Kort over Bangkok

Header
Subject
Body
Footer